fbpx

FRISS HÍREK

Közelgő ’22-es választások: felújítják a híresen rossz 52-es földvári utat Soltig

- Advertisement -
Miközben az országgyűlés az elkövetkező 90 napra rendkívüli felhatalmazást adott november 10-én a kormánynak az egyre súlyosabbá váló koronavírus-járványban, illetve ebben a rendkívüli időszakban a választási törvényt és az Alaptörvényt is módosítanák, amikor a gyülekezésre vonatkozó szabályokkal még a tiltakozás lehetőségét is elvették a polgároktól, egy valóban jó hírről is beszámolhatunk.

A Magyar Közlöny 2020. november 10-i számában megjelent, hogy felújítják az 52-es Kecskemét-Dunaföldvár híresen rossz útját. Ha tényleg megvalósul az évtizedek óta toldozgatott-foldozgatott út, akkor az 5. kilométerkőtől az 51. kilométerkőig, vagyis Soltig roboghatunk autónkkal a maitól jóval biztonságosabban.

Négy körforgalmat is építenének. Ezt nem nevezik meg, hogy pontosan hol, de arra következtethetünk, hogy az izsáki, a kerekegyházi, a szabadszállási és a fülöpszállási csomópontokról lehet szó.

Kecskemét – Soltvadkert között is felújítják az utat

A Magyar Közlönyben az is megjelent, hogy az 54. számú Kecskemét-Soltvadkert-Sükösd másodrendű főút 12. és 35. km között lévő szakasza is megújulhat.
2020-2022 között összesen 157 milliárd forint központi költségvetési forrást fordít a kormány útépítésre, derül ki a Közlönyből.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...