fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Meghalt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

- Advertisement -

Három nappal Benkő László után, 73 éves korában eltávozott az Omega együttes basszusgitárosa, Mihály Tamás (Misi) is – tudatta a zenekar a Facebookon.

Mihály Tamás 1947-ben született Budapesten. Gordonkázni tanult. Játszott a Scampolo és a Non-Stop együttesekben. 1967-ben Varsányi István helyére csatlakozott az Omegához. Ő hívta Presser Gábort az együttes közelébe.

Zeneszerzőként is tevékenykedett. Első szerzeménye az együttesben a Spanyolgitár legenda, amelyet ő maga is énekelt. Olyan számokat írt, mint a Szvit vagy a Nem tudom a neved.

1983-ban szólóalbumot készített Szintetizátor-varázs címmel, amin Liszt Ferenc és Richard Wagner szerzeményeit dolgozta fel. 2006-ban az 1956-os forradalom jubileumára készült 56 csepp vér című musical zenéjét komponálta.

Az Omega tagjaként Liszt Ferenc- és Kossuth-díjat kapott. 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje kitüntetésben részesült.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...