fbpx
1.5 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Nem megy a maszkgyártás Orbán csodagépén

Havi 2,8 millió maszk helyett szeptemberben már csak 4623 darab maszkot gyártott az elhíresült kínai gépsor a sátoraljaújhelyi börtönben – közölte Hadházy Ákos országgyűlési képviselővel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

A csodagépet 2020. április 4-én Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is megtekintette a börtönben.

A látogatásról annak idején videó is készült, ebben többször elhangzik, hogy a gép

havi 2,8 millió védőeszközt fog készíteni.

A gép tavasszal bő másfél hónap alatt 869.340 maszkot képes volt legyártani, amire még azt lehet mondani, hogy bejáratós volt, nem akarták azonnal széthajtani. Azonban a gyártás ezután felfutás helyett erősen visszaesett: míg júliusban 520.800, augusztusban már csak 297.100, szeptemberben pedig csupán 4623 darab maszk készült. Ezek a számok meg sem közelítik az ígért 2,8 milliót, sőt a legutolsó adat szinte elenyésző mennyiség.

Hasonló cikkünk:  Orbán elismerően szólt a katari focivébéről

Hadházynak egyébként korábban nem engedték, hogy ő is személyesen nézze meg a gépet.

Extraprofit a megfelelő embereknek

A képviselő szerint a börtönben készült maszkok önköltsége 10 Ft/db körül alakul, miközben a boltokban 100-200 Ft-ért árulják a hasonló kínai maszkokat.

Hasonló cikkünk:  Úgy gondolja nincs Magyarországon inflációt követő bér? Téved

A gépet 210 millió forintért szerezte be Tóth Lászlónak, a Magyar Judo Szövetség elnökének TMT Technics nevű cége. Hadházy szerint 20 millió forintért lehet az Alibaba kereskedelmi portálon ilyen gépet találni, és Tóth László minimum 150 millió forintot keresett ezen az egy beszerzésen.

A TMT Technics Kft. a tavaszi nagy lélegeztetőgép-beszerzés bizniszből is alaposan kivette a részét.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...