fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Összefogással zárta a Kecskeméti Szent László Lions Club az Érzékelések kertje első ütemét

- Advertisement -
Napsütésben, mintegy 100 résztvevő lelkes munkája nyomán került elültetésre a közel 1500 növény az épülő Érzékelések kertjében az Árpád városi Macska-cicó bölcsőde, a Csiga-biga Óvoda és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola közvetlen közelében, mintegy közvetlen folytatásaként a japáncseresznye fákkal beültetett Aomori parknak.
A liget többféle érzékszerv által befogadható információk felfokozásával (hallás, szaglás, tapintás), érzékelhetővé teszi, hogy becsukott szemmel bárki átélhesse, egy látássérült ember hétköznapi problémáit.
A mintegy 10 millió Ft költségű kertet 2019 nyarán kezdték el, de a koronavírus-járvány miatt az építést el kellett halasztani és csak most, az ősz folyamán kerülhetett sor a folytatásra. Az első ütem befejezéseként közel másfél ezer növény kiültetése történt meg. A generációk közötti együttműködés szép példájaként a bölcsisektől a nyugdíjasokig, minden korosztály együtt, egymás munkáját segítve építette az egyedülálló illatösvényt. A park fenntartó gondozását a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói vállalták.

A Kecskeméti Szent László Lions Club ezúton köszöni a széleskörű együttműködésben résztvevők munkáját, így: Csaba Kingáét, aki a kert és Csinos Máriáét, aki a víziközmű terveit készítették, a KEFAG Zrt. és a Woodgarden Kft. munkatársainak a kert tereprendezését, a Hegede és a Kállai és a Juniperus Kertészeteknek a kedvezményesen adott növényeket, illetve Kecskemét közgyűlésének, hogy anyagi támogatással is segítettek. Továbbá köszönik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusainak, az oda járó gyerekeknek és szüleiknek, a környéken lakóknak, valamint a Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun megyei Egyesülete tagjainak az ültetésben való részvételt. És nem utolsósorban a kecskeméti társklubok jelenlétét: az Első Kecskeméti Lions Club, Digital Lions Club, Kecskeméti Szent László Leo Club, Kecskeméti Rotary Club, All Nation Lions Club.

Hasonló cikkünk:  Dürgés és futás: újra Túzokünnepet rendeznek Bösztörpusztán


Kapcsolódó cikkünk

Finisben az Érzékelések kertje-projekt az Árpádvárosban

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...