Tejallergiásokra veszélyes csokoládét hívott vissza az Auchan, az Auchan Dark Chocolate 76% Orange-ot

0
Tejallergiásokra veszélyes csokoládét hívott vissza az Auchan, az Auchan Dark Chocolate 76% Orange-ot / Fotó: illusztráció - hírstart.hu
Nem volt feltüntetve az allergének között a tej a csokoládé csomagolásán. 
Visszahívta az Auchan Kft. az Auchan Dark Chocolate 76% Orange megnevezésű terméket, mert az a csomagolásán nem jelölt allergént, azaz tejet tartalmaz – írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

EU-s jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így a tejet is.

A Nébih kéri, hogy a tejallergiában és a tejcukor érzékenységben (laktóz intoleranciában) szenvedők a lenti azonosítóval ellátott terméket ne fogyasszák el!
A visszahívás a 100 grammos kiszerelésű terméket érinti, a minőségmegőrzési időt tekintve pedig minden lejáratra vonatkozik.
Ezt a csokoládét hívták vissza / Forrás: nebih.hu
A forgalmazó tájékoztatása szerint a visszavitt termék teljes vételárát blokk hiányában is visszatérítik.

Allergénnek nevezünk minden olyan anyagot, amely szervezetünkben túlérzékenységi, azaz allergiás reakciót válthat ki. Az allergiás reakció, az immunrendszer nem megfelelő válasza, mely során szervezetünkre egyébként veszélyt nem jelentő anyag ellen ellenanyagot termel. Az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így a tejet is.