fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Vádat emeltek a kutyája fejét baltával ütő férfi ellen

- Advertisement -

A Kalocsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki április végén Hartán a szomszédja tyúkjait megfojtó kutyáját egy baltával többször fejbe ütötte, majd az állatot egy lánccal a motorkerékpárja után kötötte és kihúzta a közelben lévő tóhoz.

A vádirat szerint a vádlott 2019 nyarán vásárolt egy staffordshire bull terrier szuka kutyát, az állatot a hartai lakóházának udvarán láncon tartotta. A kutya idén április 30-án kora délután átszökött a szomszéd ház udvarára, ahol megfojtott három tyúkot. A vádlott ekkor nem volt otthon, ezért a szomszéd telefonon értesítette a történtekről.

Miután a vádlott hazaért, elővett egy baltát, majd megragadta a kutya nyakán lévő láncot és a jobb kezében lévő balta élével többször fejen ütötte, hogy megölje. Az állat próbált szabadulni, de nem tudott megmozdulni. A vádlott rálépett a lábaira, hogy ne tudjon elmenekülni és tovább ütötte a baltával.

Ezután a vádlott a kutyát a nyakán lévő lánccal kihúzta az utcára és a láncnál fogva a segéd-motorkerékpárja után kötötte. A vádlott a járművel a házától mintegy 1 km-re lévő Kékesi-tó melletti nádashoz húzta a kutyát. Útközben az állat próbált felállni, dobálta magát, de a motorral nem tudott lépést tartani. A vádlott végül a tó déli oldala melletti úttesten megállt és a kutyát a láncánál fogva a nádas széléig húzta. Itt leszedte róla a láncot, majd az állatot hátrahagyva hazamotorozott.

Hasonló cikkünk:  Mi kellene ahhoz, hogy ne csak egy-két éjszakára jöjjenek a turisták Kecskemétre?

Az állat másnap visszament a vádlott házához.

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói értesítették egy állatvédő alapítvány munkatársait, akik a sérült ebet állatkórházba szállították, ahol meggyógyították. Az állatot ezután örökbe fogadták. Az embertelen módon végrehajtott állatkínzás a kutyának különös szenvedést okozott.

A büntetett előéletű, szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...