Valóra vált Levente álma – tacskókölyök, Mázli segít neki a fejlődésben

0
Fotó: Pozsonyi Zita (Blikk)

Kecskemét — Valóra vált a két és fél éves Levente álma azzal, hogy egy kunhegyesi pár megajándékozta őt szíve vágyával, Mázlival. Az agyi rendellenességgel született fiúcska és a nyolchetes tacskó az első találkozás óta elválaszthatatlan. A négylábú mindenhova követi az eleven gyerkőcöt, akinek hamarosan igazi segítőjévé válhat.

Levente szívszorító történetével pár hete ismerkedhettek meg a Blikk olvasói. Édesanyja, Fazekas Kata (33) azzal a kéréssel fordult a segítőkész emberekhez, hogy egy kölyöktacskót szeretnének az állatokat rajongásig szerető Levi mellé. A cikk megjelenése után pár órával már csörgött az anyuka telefonja, a vonal másik végén egy kunhegyesi pár volt, akik felajánlották, hogy a gyermek még Mikulás előtt a kezében tarthatja Mázlit.

– Köszönjük Hubai Imrének és párjának, Oláh Anderának, hogy Levi vágya teljesülhetett, bearanyozták a mindennapjait, és köszönet mindenkinek, aki ehhez hozzájárult. Mázli pozitív hatása alig pár nap után érződik: Levi sokkal többet beszél, folyamatosan próbál kommunikálni vele – mondja lapunknak az anyuka, miközben mellette a kisfia és az új családtag rosszalkodik. Levi épp ütögeti a zenélő zongoráját, Mázli láthatóan partner a játékban. Ő is megcsodálja a kis hangszert, majd gyorsan megnyalja gazdája apró kezét, jelezve, hogy „halló! én is itt vagyok.”

Levi jelenleg mentálisan egy 7 hónapos baba szintjén van, beszélni nem tud, de mászni igen, sőt, már a felállással is próbálkozik! Gyakorlatilag áthúzta a neurológusok papírra vetett jóslatait, ezek szerint ugyanis feküdnie kellene.

– Úgy látom, hogy érti és felfogja, hogy mi történik körülötte, éppen csak válaszolni nem tud, amikor beszélünk hozzá. Pontos diagnózist egyébként még mindig nem kaptunk, Levi egy igazi rejtély az orvosoknak. Valószínűleg betegsége gyógyíthatatlan, de ő maga fejleszthető. Járunk lovasterápiára is egy tanyára, ahol megismerkedett egy tacskóval, Mogyoróval. A kutya motiválja a mozgásban, hiszen amikor elindul, Levi is mászik utána. Mázlinál is éppen ez a helyzet. Követi őt, már most elválaszthatatlan párost alkotnak – tette hozzá az anyuka.

Bár az apuka, Lajos (32) éjjel-nappal dolgozik, nehezen tudják fizetni a gyakran 150-200 ezer forintba kerülő terápiákat. Korábbi cikkünk nyomán Kata régi ismerősei is gyűjtést indítottak. A facebookos CsodaCsoportnak köszönhetően Levi 1 éves terápiáját tették lehetővé a Borsó házban. A külföldön élő magyarok pedig minden egyéb fejlesztést egészen jövő év végéig.

Blikk.hu