Videón a kocsik feltörésére szakosodott kiskunhalasi férfi

Őrizetbe vették a kiskunhalasi rendőrök azt a helyi 41 éves férfit, aki legalább hét autót fosztott ki az utóbbi három hónapban.

Négy kocsit a temetők környékén szemelt ki. Az egyiket óvatlan tulajdonosa nyitva hagyta, abból a tolvaj okmányokat és telefont emelt el. A másik három járművet feltörte az elkövető, és azokból szintén telefont, iratokat, készpénzt tulajdonított el.

Egy további alkalommal utcán parkoló Dacia ablaküvegét törte be, ám attól sem riadt vissza a helyi férfi, hogy beosonjon egy udvarba, és az ott álló kocsi ablakát betörve vigye el a tulajdonos táskáját.

Utolsó tettét azonban egy térfigyelő kamera is rögzítette. Ezen jól látható, ahogy bemászik egy utcán álló Opel Corsa nyitott csomagtartójába, majd a hátsó ajtót kinyitva egy ülésen hagyott pénztárcát és mobiltelefont lop el. Bár a sofőr alig néhány perc múlva visszament a kocsijához, az értékeinek már csak hűlt helyét találta.

Hasonló cikkünk:  Emberhátrányban tudott egyenlíteni Lakitelek Nyárlőrincen (galériával)

A nyomozók rövid időn belül elfogták, és hétrendbeli lopás  elkövetésének megalapozott gyanúja kihallgatták a férfi, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Az eljárás során kiderült, hogy az utolsó esetben nem egyedül követte  el a bűncselekményt: a testvérét kérte meg arra, hogy figyeljen, amíg az autót kifosztja. A 37 éves rokont szintén kihallgatták gyanúsítottként, ő jelenleg szabadlábon védekezik

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az autótulajdonosokat, hogy a kocsiban ne hagyjanak látható helyen értéket! Lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak, és távozás előtt minden esetben ellenőrizzék, hogy a jármű ajtajait bezárták-e! Sok esetben ugyanis alkalom szüli a tolvajt.