fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

A Mercedes vállalta, hogy a következő két évben nem lesz létszámleépítés Kecskeméten

A 24.hu információja szerint a Mercedes-Benz magyar dolgozóit képviselő szakszervezet megállapodott az anyacég képviselőivel a következő két évre szóló béremelésekről. A megállapodást pénteken írják alá a Mercedes kecskeméti gyárában.

A német autógyártóval 2018-ban is két éves megállapodást kötött a Vasas Szakszervezet, ami 2020 végén jár le.

Forrásaik szerint a mostani tárgyalássorozat legfőbb eleme, hogy minden dolgozó számára kétlépcsős alapbéremelést biztosít a cég: 2021-ben, majd 2022-ben újra 45 ezer forinttal növelik az alapbéreket.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági bizonytalanság miatt különösen fontos az alkalmazottak számára, hogy a Mercedes-Benz a következő két évre létszám-megtartási garanciát vállalt, azaz kötelezte magát arra, hogy nem csökkenti a közel 4200 fős munkavállalói létszámot.

Emellett a járványhelyzetben végzett munka elismeréseként úgynevezett „koronabónuszt” is kifizetnek. Az egyszeri juttatás a németországi dolgozók esetében 1000 euró volt, Magyarországon bruttó 200 ezer forintot kapnak a cég dolgozói, amit még az idén, karácsony előtt átutalnak.

Hasonló cikkünk:  Tüntetések és szolidaritási nyilatkozat
Hasonló cikkünk:  Kis bódéjában megfagyhatott volna a KTE volt focistája, a Városrendészet segített 

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állított elő, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben közel 3,7 milliárd eurós forgalmat ért el.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...