A városháza kommunikációs vezetőjének cégéhez is csorognak a közpénz milliók

0

Takács Valentina. Ő a városháza kommunikációs vezetője. Aki a KecsUP tekintetében nem látja el a szerződésében megfogalmazott feladatait. 

Pirossal kiemeltünk néhány feladatot. Ugyanakkor ezek ellenére a KecsUP-nak húsvét óta nem küld meghívókat, nem válaszol kérdéseinkre és semmilyen információt nem oszt meg velünk.

November 26. óta minden munkanap levelet küldünk Takács Valentinának, amiben a várost érintő legfrissebb, koronavírus információkról érdeklődünk, azonban ezekre sem válaszol, így olvasóink elől elzárja az információkat.

Takács Valentinát évek óta a polgármesteri hivatal megbízási szerződéssel foglalkoztatja, a városháza kommunikációs vezetőjeként. 2015 augusztus 17. óta ez biztosan így van, ez derül ki a hivataltól kikért és egy éves küzdelem után megkapott szerződésekből. Az azóta eltelt időben viszont nem csupán a megbízási díjból kell megélnie (2020-ban havi 460.000 forint).

Korábbi önkormányzati tulajdonú munkahelyével milliókra szerződött kommunikációs feladatokra, miközben ő a városháza kommunikációs vezetője

Korábbi munkahelyével, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-vel 2016-ban egyszer arra szerződött a Zoo Press Kft. ügyvezetőjeként, tulajdonosaként Takács Valentina, hogy bruttó 508.000 forint összegért biztosítja a nyilvánosságot, elkészíti a kommunikációs tervet egy egyházi témájú projekttel kapcsolatosan. Másodjára pedig ebben az évben arra szerződött a céggel, hogy a kecskemetivarosfejleszto.hu és a kecskemet-kartya.hu oldalakat átszerkeszti, frissíti. Erre bruttó 355.600 forint díjat tartalmaz a szerződés.

2018-ban is szerződött a Zoo Press Kft. ügyvezetőjeként és tulajdonosaként korábbi munkahelyével Takács Valentina. A Rudolf-kert építészeti és közterületi fejlesztése, szinergiában a város gazdaságilag fenntartható célkitűzése projekt kapcsán települési identitásfejlesztő programok megvalósítását várták el tőle, a szerződés szerint bruttó 1.079.500 forint összegért. Majd ebben az évben ugyanettől a megbízótól egy még nagyobb falatot is kapott. A Dióda lézerközpont kialakítása a Neumann János Egyetemen projektnek kellett nyilvánosságot biztosítania bruttó 1.289.685 forintért.

Hasonló cikkünk  Városházi szóvivő a KecsUP-nak: Békés karácsonyt

A kormányhivatalnál is tudott milliókat nyerni 

A Zoo Press Kft. 2016-ban a megyei kormányhivatal közbeszerzésén is sikerrel indult. Itt az Út a munkaerőpiacra projektnek kellett/kell nyilvánosságot biztosítania 17 millió 210 ezer forint összegért. A projekt egy módosítás után 2021. október végén zárul. Ezen a közbeszerzésen egyébként indult még Takács Valentina korábbi munkahelye, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. is, amelynél tehát jobb ajánlatot tett és nyerte el a munkát.

A fentebb felsoroltakat összeadva csaknem 20 és fél millió forintra szerződött a Zoo Press Kft.-vel az önkormányzati Kecskeméti Városfejlesztő Kft. és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal.

Már a városfejlesztős időszakban is ellátta a városháza kommunikációs feladatait?

A Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-től kikért adatok szerint Takács Valentina az önkormányzati cégnél 2010.augusztus 1-től 2015. június 30-ig határozatlan idejű munkaszerződéssel, 2015. július 1-től 2015. december 31-ig pedig határozott idejű megbízási szerződéssel dolgozott.

“Kommunikációs vezetőként feladata volt a cég irányítása alá tartozó projektekhez kapcsolódó valamennyi kommunikációs és marketing feladat megtervezése, irányítása, felügyelete, ezekhez kapcsolódó valamennyi operatív feladat napi irányítása, továbbá kapcsolattartás a közvetlen partnerekkel, hatóságokkal és Kecskemét önkormányzatával.” – áll a KecsUP-nak megküldött levélben.

Hasonló cikkünk  Beperli a TASZ a népegészségügyet, mert nem adja ki a járvánnyal kapcsolatos adatokat

Tehát 2010 augusztusától 2015 december végéig dolgozott a városfejlesztőnél így vagy úgy. Ez idő alatt viszont, kommunikációs vezető aláírással a @kecskemet.hu végződésű email címéről a sajtónak is küldött leveleket, meghívókat, városvezetők programjait ismertető tájékoztatókat, táblázatokat. Ezekben az években egyébként több e-mail címről is küldte a sajtó felé a leveleket. A hivatalos városházi cím mellett a @kecskemetivarosfejleszto.hu végződésű és a @gmail.com végződésű levelezőrendszert is használta.

Ha összeadjuk a városháza kommunikációs feladataiért kapott megbízási díjakat az elmúlt 5 évben, és hozzátesszük az ebben az időszakban elnyert pályázati közpénzeket és visszaosztjuk, akkor azt kapjuk, hogy csak ezekből Takács Valentina így vagy úgy havi 752 ezer forintot keres.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here