fbpx
18.2 C
Kecskemét
2023. március 21., kedd

FRISS HÍREK

A városháza kommunikációs vezetőjének cégéhez is csorognak a közpénz milliók

Takács Valentina. Ő a városháza kommunikációs vezetője. Aki a KecsUP tekintetében nem látja el a szerződésében megfogalmazott feladatait. 

Pirossal kiemeltünk néhány feladatot. Ugyanakkor ezek ellenére a KecsUP-nak húsvét óta nem küld meghívókat, nem válaszol kérdéseinkre és semmilyen információt nem oszt meg velünk.

November 26. óta minden munkanap levelet küldünk Takács Valentinának, amiben a várost érintő legfrissebb, koronavírus információkról érdeklődünk, azonban ezekre sem válaszol, így olvasóink elől elzárja az információkat.

Takács Valentinát évek óta a polgármesteri hivatal megbízási szerződéssel foglalkoztatja, a városháza kommunikációs vezetőjeként. 2015 augusztus 17. óta ez biztosan így van, ez derül ki a hivataltól kikért és egy éves küzdelem után megkapott szerződésekből. Az azóta eltelt időben viszont nem csupán a megbízási díjból kell megélnie (2020-ban havi 460.000 forint).

Korábbi önkormányzati tulajdonú munkahelyével milliókra szerződött kommunikációs feladatokra, miközben ő a városháza kommunikációs vezetője

Korábbi munkahelyével, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-vel 2016-ban egyszer arra szerződött a Zoo Press Kft. ügyvezetőjeként, tulajdonosaként Takács Valentina, hogy bruttó 508.000 forint összegért biztosítja a nyilvánosságot, elkészíti a kommunikációs tervet egy egyházi témájú projekttel kapcsolatosan. Másodjára pedig ebben az évben arra szerződött a céggel, hogy a kecskemetivarosfejleszto.hu és a kecskemet-kartya.hu oldalakat átszerkeszti, frissíti. Erre bruttó 355.600 forint díjat tartalmaz a szerződés.

2018-ban is szerződött a Zoo Press Kft. ügyvezetőjeként és tulajdonosaként korábbi munkahelyével Takács Valentina. A Rudolf-kert építészeti és közterületi fejlesztése, szinergiában a város gazdaságilag fenntartható célkitűzése projekt kapcsán települési identitásfejlesztő programok megvalósítását várták el tőle, a szerződés szerint bruttó 1.079.500 forint összegért. Majd ebben az évben ugyanettől a megbízótól egy még nagyobb falatot is kapott. A Dióda lézerközpont kialakítása a Neumann János Egyetemen projektnek kellett nyilvánosságot biztosítania bruttó 1.289.685 forintért.

A kormányhivatalnál is tudott milliókat nyerni 

A Zoo Press Kft. 2016-ban a megyei kormányhivatal közbeszerzésén is sikerrel indult. Itt az Út a munkaerőpiacra projektnek kellett/kell nyilvánosságot biztosítania 17 millió 210 ezer forint összegért. A projekt egy módosítás után 2021. október végén zárul. Ezen a közbeszerzésen egyébként indult még Takács Valentina korábbi munkahelye, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. is, amelynél tehát jobb ajánlatot tett és nyerte el a munkát.

Hasonló cikkünk:  Magyarország Európának a szívéhez tartozik – Désirée Bonis holland nagykövettel beszélgettünk
Hasonló cikkünk:  Ellenzék: Az egyetemi híd után lehetne venni pár vödör fényvisszaverő festéket

A fentebb felsoroltakat összeadva csaknem 20 és fél millió forintra szerződött a Zoo Press Kft.-vel az önkormányzati Kecskeméti Városfejlesztő Kft. és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal.

Már a városfejlesztős időszakban is ellátta a városháza kommunikációs feladatait?

A Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-től kikért adatok szerint Takács Valentina az önkormányzati cégnél 2010.augusztus 1-től 2015. június 30-ig határozatlan idejű munkaszerződéssel, 2015. július 1-től 2015. december 31-ig pedig határozott idejű megbízási szerződéssel dolgozott.

„Kommunikációs vezetőként feladata volt a cég irányítása alá tartozó projektekhez kapcsolódó valamennyi kommunikációs és marketing feladat megtervezése, irányítása, felügyelete, ezekhez kapcsolódó valamennyi operatív feladat napi irányítása, továbbá kapcsolattartás a közvetlen partnerekkel, hatóságokkal és Kecskemét önkormányzatával.” – áll a KecsUP-nak megküldött levélben.

Tehát 2010 augusztusától 2015 december végéig dolgozott a városfejlesztőnél így vagy úgy. Ez idő alatt viszont, kommunikációs vezető aláírással a @kecskemet.hu végződésű email címéről a sajtónak is küldött leveleket, meghívókat, városvezetők programjait ismertető tájékoztatókat, táblázatokat. Ezekben az években egyébként több e-mail címről is küldte a sajtó felé a leveleket. A hivatalos városházi cím mellett a @kecskemetivarosfejleszto.hu végződésű és a @gmail.com végződésű levelezőrendszert is használta.

Ha összeadjuk a városháza kommunikációs feladataiért kapott megbízási díjakat az elmúlt 5 évben, és hozzátesszük az ebben az időszakban elnyert pályázati közpénzeket és visszaosztjuk, akkor azt kapjuk, hogy csak ezekből Takács Valentina így vagy úgy havi 752 ezer forintot keres.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...