fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Bevallotta bűnét a kislányát megmérgező kecskeméti asszony

Beismerte a bűnösségét, de úgy tűnik, hogy továbbra is börtönben marad az a többgyerekes kecskeméti asszony, aki megmérgezte a hároméves kislányát, hogy felvetesse a helyi megyei kórházba. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis alaptalannak tartotta az asszony fellebbezését, és bűnismétlés veszélye miatt arra tett indítványt, hogy hosszabbítsák meg a nő letartóztatását.

Az öt kiskorú gyermeket nevelő nő többször is betelefonált a kecskeméti kórházba, hogy a hároméves kislánya otthon belázasodott, ezért szeretné a kórházi ellátását kérni. A járványügyi helyzet miatt az orvosok azt javasolták, hogy otthon csillapítsa a gyermek lázát és beszéljen a háziorvosával, a nő azonban hajthatatlan volt.

Délután három óra körül azzal hívta fel a mentőket, hogy a kislány lázas és fél óránként elájul, ezért a mentők a kislányt és az anyját is beszállították a kórház gyermekgyógyászati osztályára. A kezelőben az ügyeletes orvos megvizsgálta a kisgyermeket, aki nem volt lázas, jó állapotban volt. Az orvos tájékoztatta az anyát, hogy ha kórházi ellátásra nem lesz szükség, akkor az ambuláns ellátás után hazaengedik őket.

Az asszony ennek ellenére többször mondta, hogy a gyermek otthon háromszor is összeesett, ezért mindenképpen szeretne a gyermekével a kórházban maradni. Hívás nélkül visszament a gyermekkel a kezelőbe és a tünetmentes kislányt vízzel locsolta, majd egyre agresszívebben követelte, hogy a gyermeket tartsák a kórházban.

Hasonló cikkünk:  A Coca Cola tovább emeli az árait
Hasonló cikkünk:  Januártól nem változnak az átlagfogyasztás feletti energiaárak, négy hónapra rögzítik azokat

Azt is mondta, hogy bármit elkövet, hogy ne küldjék haza. Miközben a folyosón várakoztak 8-9 szem nyugtatót kevert a kislány üdítőjébe, hogy rosszullétre utaló tüneteket produkáljon és a kórházban maradhassanak.

A gyermek rövidesen ivott is a cumisüvegből és rosszul lett, elvesztette az eszméletét. Az orvosok az előzmények miatt mérgezésre gyanakodtak és azonnal elkezdték a kislány intenzív ellátását. Szerencsére a gyermek a kezelés hatására mintegy fél óra után visszanyerte az eszméletét.

A kórház a mérgezés miatt értesítette a rendőrséget és a gyermekvédelmet, a helyszínre érkező rendőrök pedig lefoglalták a nőtől a nyugtatót. A kislány az ellátása megkezdésekor életveszélyes állapotban volt. Ha nem kapott volna időben szakszerű orvosi segítséget, nagy eséllyel megfulladhatott volna.

A letartóztatásban lévő asszony beismerte a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során, de nem adott magyarázatot a tettére. Az ügyészség három év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a nőre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...