fbpx
1.2 C
Kecskemét
2023. február 3., péntek

FRISS HÍREK

Buszbérlettel is lehet vonatozni Kecskemét – Hetényegyháza és Kisfái között

2020. december 13-tól a KeKo által nyomdai úton kibocsátott bármilyen típusú és lejáratú buszbérlettel is igénybevehetők a Kecskemét és Hetényegyháza, illetve a Kecskemét és Kisfái között közlekedő személyvonatok, olvasható a Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo) honlapján.

KeKo bérlettel Hetényegyháza és Kecskemét között 

A jobb közlekedés érdekében az eddigi 2 helyett 11 vonatpár fog közlekedni Kecskemét és Hetényegyháza, valamint Hetényegyháza és Kecskemét között. A személyvonatok valamennyi megállóhelyen meg fognak állni, így az Úrihegyben és Miklóstelepen élőknek is elérhetővé válik ez a többletszolgáltatás.

Munkanapokon reggel Hetényből 6:24-kor, 7:09-kor, 7:25-kor és 8:24-kor indul Kecskemét felé vonat, délután a Máriavárosból Hetényegyháza felé pedig 14:21-kor, 15:00-kor, 15:23-kor, 16:17-kor, 17:01-kor, 17:45-kor és 18:29-kor.

Egy bérlettel autóbuszon és vonaton / Fotó: keko.hu

Kecskemét és Kisfái között is érvényes a KeKo bérlet

Az “Egy bérlettel autóbuszon és vonaton” integrált személyszállítási szolgáltatás keretében a Kecskemét és Kisfái között közlekedő valamennyi személyvonatra is felszállhatunk a KeKo által nyomdai után kibocsátott bérlettel.

Január 1-jétől jönnek a KOMBINÁLT bérletek

Ezekkel lehet majd utazni a Hetényegyháza és Kecskemét, illetve a Kisfái és Kecskemét közötti vonatokon és az összes helyi buszjáraton. A Kombinált bérletek kizárólag nyomdai úton lesznek előállítva. A KOMBINÁLT bérletek a jegy- és bérletpénztárakban vásárolhatók meg. A pénztárak elérhetőségei az alábbi linken találhatóak.
A KeKo arra is felhívja a figyelmet a helyi díjszabással igénybevehető autóbuszokon a MÁV által kibocsátott bérletek további intézkedésig nem kerülnek elfogadásra. (Csak remélni tudjuk, hogy ez idővel változik, miszerint egy bérlettel Kecskeméten belül vonatról buszra, illetve buszról vonatra is lehessen szállni. Nem beszélve arról, hogy a bérleteket elektronikus formában is megvásárolhassuk otthonról vagy mobilról két kattintással.)

Lesznek új buszjáratok is Hetényegyházán

A KeKo két új járatot is indít, 353-as és 354-es számmal Hetényegyházán. A két 19 férőhelyes kisbusz menetrendje illeszkedik a Hetényegyháza vasútállomástól induló és oda érkező vonatok menetrendjéhez.
És egy új járat indul a Máriaváros vasútállomástól a Széchenyivárosba 350-es számmal.
Ezek ugyancsak december 13-tól lépnek életbe.

Minden hasznos információt (menetrendeket és az új járatok útvonaláról térképet) megtalál ide kattintva a KeKo honlapján.

Kapcsolódó cikkünk

Életre kelti a MÁV a hetényegyházi vonalat

 

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten kifogásolt a levegő minősége
Hasonló cikkünk:  Március 1-től kevesebbe kerül a kecskeméti tanulók bérlete

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...