fbpx
2.2 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Elhunyt Mondok József, Izsák polgármestere

- Advertisement -

– Éjszaka meghalt Mondok József (1956-2020), Izsák város polgármestere. Sokan ismerték, szerették. Városépítő munkáját mindenkor becsültem. A család gyászában osztozunk a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum tagjaival – jelentette be hivatalos közösségi oldalán Lezsák Sándor, az Országgyűlés kormánypárti alelnöke a gyászhírt.

Mondok József egy december 29-ei, a vira.hu-nak adott interjúban még arról beszélt, jövőre milyen fejlesztéseket terveznek Izsákon megvalósítani.

A fideszes politikus idén szeptemberben időközi választáson lett ismét Izsák polgármestere, miután az őt a 2019-es választáson legyőző független polgármester, Kutas Tibor augusztusban lemondott a tisztségről.

Mondok annak ellenére kapott több szavazatot, mint ellenfele, Varga István, hogy a választás idején még mindig büntetőeljárás folyt ellene. A volt fideszes polgármesterről 2017-ben derült ki, hogy EU-s támogatásból vadászpanziót épített a település határában, majd beköltözött, de Mondokot ezen kívül más bűncselekményekkel is megvádolták. A Miniszterelnökséget akkor vezető Lázár János azt mondta, Mondoknak vissza kell fizetnie a panzióért kapott 35 millió forint EU-s pénzt, ezt elvileg azóta meg is tette. Más retorzió eddig nem érte és most már várhatóan nem is fogja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...