fbpx

FRISS HÍREK

Gyakorlati tapasztalatot biztosít az ITK Holding Zrt. Kecskeméten

- Advertisement -

Együttműködési megállapodást írt alá a Kecskeméti Szakképzési Centrum és az ITK Holding Zrt december 17-én, amelynek célja, hogy gyakorlati tapasztalatot és továbbtanulási lehetőséget biztosítson a járműipari szakirányt választó tanulóknak. A vállalat ezáltal – amellett, hogy 2020 január 1-től a közösségi közlekedést biztosítja a városban – a járműipari szakemberek képzésébe és továbbképzésébe is bekapcsolódik.

A közösségi közlekedés mellett az oktatásban is szerepet vállal az ITK Holding Zrt. Kecskeméten, miután december 17-én együttműködési megállapodást írt alá a Kecskeméti Szakképzési Centrummal. Ennek keretében az ITK Holding Zrt. gyakorlati tapasztalat megszerzésére biztosít lehetőséget a járműipari tanulóknak, egyúttal továbbtanulási lehetőséget is kínál a területen. 

A szakmai gyakorlat célja, hogy a leendő szakképzettségnek megfelelő munkakörben és munkahelyen az elméleti és gyakorlati ismereteket össze tudják kapcsolni a tanulók, ezáltal az anyag-eszköz-technológia ismereteket, valamint a gyakorlati jártasságokat meg tudják szerezni a vállalatnál töltött idő alatt. A szakmai gyakorlat során a munkatársakkal való kommunikációt, a munkahelyre való beilleszkedést, a projektmunkában való együttműködést, együtt gondolkodást is megismerhetik. Az autóbuszok hibrid- és elektromos hajtásának elterjedésével kiemelten fontos az „Alternatív járműhajtási technikus” képzésben részt vevők gyakorlati tapasztalatainak megszerzésében való közreműködésünk.

„A gyakorlati képzéshez elektronikus tananyagot biztosítunk, amelyet a szakképzési centrummal közösen alakítunk ki. Minden diákunk, aki nálunk tanul majd egy tabletet is kap, hogy azon keresztül is eljusson hozzá a tananyag” – mondta el Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hasonló cikkünk:  A szegedi egyházi sportközpont a megengedettnél jóval melegebb termálvizet enged vissza a szabadba

„Egy újabb duális partnerre tettünk szert. Helyi, illetve térségi szinten is meghatározó az Inter-TanKer, és valószínűleg az is marad. Ez egy hosszú távú együttműködést és egy gyümölcsöző kapcsolatot eredményezhet számunkra” – fogalmazott Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója.

„A fiatalok olyan tudással lesznek felvértezve, amit el tudnak majd adni a piacon, a cég pedig megfelelő munkaerőt nyer a tanulókkal. A város pedig azt profitálja az együttműködésből, hogy a közlekedési fejlesztés töretlen lesz, és még a mostaninál is jobb színvonalon tudjuk biztosítani a közösségi közlekedést Kecskeméten” – értékelte a megállapodás jelentőségét Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

Nem titkolt szándéka az ITK Holding Zrt-nek, hogy a szakember-utánpótlásukat biztosítaná a gyakorlaton megismert tanulók köréből. Ezért vállalati ösztöndíjjal támogatják a kiválasztott diákokat már a középiskolás évek alatt, egyúttal a szakmai fejlődést, valamint a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatásának lehetőségét is megteremtik a fiatalok számára – áll a közleményben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...