fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Gyakorlati tapasztalatot biztosít az ITK Holding Zrt. Kecskeméten

- Advertisement -

Együttműködési megállapodást írt alá a Kecskeméti Szakképzési Centrum és az ITK Holding Zrt december 17-én, amelynek célja, hogy gyakorlati tapasztalatot és továbbtanulási lehetőséget biztosítson a járműipari szakirányt választó tanulóknak. A vállalat ezáltal – amellett, hogy 2020 január 1-től a közösségi közlekedést biztosítja a városban – a járműipari szakemberek képzésébe és továbbképzésébe is bekapcsolódik.

A közösségi közlekedés mellett az oktatásban is szerepet vállal az ITK Holding Zrt. Kecskeméten, miután december 17-én együttműködési megállapodást írt alá a Kecskeméti Szakképzési Centrummal. Ennek keretében az ITK Holding Zrt. gyakorlati tapasztalat megszerzésére biztosít lehetőséget a járműipari tanulóknak, egyúttal továbbtanulási lehetőséget is kínál a területen. 

A szakmai gyakorlat célja, hogy a leendő szakképzettségnek megfelelő munkakörben és munkahelyen az elméleti és gyakorlati ismereteket össze tudják kapcsolni a tanulók, ezáltal az anyag-eszköz-technológia ismereteket, valamint a gyakorlati jártasságokat meg tudják szerezni a vállalatnál töltött idő alatt. A szakmai gyakorlat során a munkatársakkal való kommunikációt, a munkahelyre való beilleszkedést, a projektmunkában való együttműködést, együtt gondolkodást is megismerhetik. Az autóbuszok hibrid- és elektromos hajtásának elterjedésével kiemelten fontos az „Alternatív járműhajtási technikus” képzésben részt vevők gyakorlati tapasztalatainak megszerzésében való közreműködésünk.

„A gyakorlati képzéshez elektronikus tananyagot biztosítunk, amelyet a szakképzési centrummal közösen alakítunk ki. Minden diákunk, aki nálunk tanul majd egy tabletet is kap, hogy azon keresztül is eljusson hozzá a tananyag” – mondta el Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hasonló cikkünk:  Nyolcvanezret ért a demonstratív múzeumlátogatás

„Egy újabb duális partnerre tettünk szert. Helyi, illetve térségi szinten is meghatározó az Inter-TanKer, és valószínűleg az is marad. Ez egy hosszú távú együttműködést és egy gyümölcsöző kapcsolatot eredményezhet számunkra” – fogalmazott Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója.

„A fiatalok olyan tudással lesznek felvértezve, amit el tudnak majd adni a piacon, a cég pedig megfelelő munkaerőt nyer a tanulókkal. A város pedig azt profitálja az együttműködésből, hogy a közlekedési fejlesztés töretlen lesz, és még a mostaninál is jobb színvonalon tudjuk biztosítani a közösségi közlekedést Kecskeméten” – értékelte a megállapodás jelentőségét Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

Nem titkolt szándéka az ITK Holding Zrt-nek, hogy a szakember-utánpótlásukat biztosítaná a gyakorlaton megismert tanulók köréből. Ezért vállalati ösztöndíjjal támogatják a kiválasztott diákokat már a középiskolás évek alatt, egyúttal a szakmai fejlődést, valamint a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatásának lehetőségét is megteremtik a fiatalok számára – áll a közleményben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...