fbpx
1.5 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Káosz csomópont: érdekes választ kaptunk a városüzemeltetéstől

Néhány napja „Káoszt okoznak az új sávok a Nyíri út és Március 15. utca kereszteződésében” cikkünkben bemutattuk, hogy a csomópont fejlesztése ellenére – amire régóta szükség volt – nagyon megszaporodtak a balesetek.
November elejére készült el az aszfaltburkolat a kanyarodósávnál, a csomópontfejlesztés december elejére fejeződött be. A cél az, hogy megkönnyítsék a közlekedést a Széchenyiváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében.
Megírtuk, hogy október végétől hat baleset is történt, amelyek közül egy sajnos súlyos volt, amikor két autó összeütközött.
Kérdéssel fordultunk a széchenyivárosi képviselőkhez, akik többek között elmondták, hogy a városüzemeltetés felé jelezték a problémát. Ezért mi is kérdeztünk, hogy szerintük mi okozhatja a megnövekedett balesetek számát? Terveznek-e valamiféle módosítást, amivel növelhető a biztonságos közlekedés?

Sajnos nem csak mi, de a közlekedők sem kaptak választ

„A 2020. december 15-én érkezett megkeresésükre a választ az ügyvezető elfoglaltsága okán nem állt módunkban 24 órán belül megadni, ahogy az megítélésünk szerint nem is elvárható. Sajnálattal olvastuk az ezzel kapcsolatos negatív nyilatkozatukat. A válaszunk lényegében az, hogy a feltett kérdések megválaszolására kompetenciával nem rendelkezünk. Feltételezésekbe nem kívánunk bocsátkozni. Bővebb információval az érintett balesetekkel kapcsolatban eljáró rendőrkapitányság rendelkezik.”
– olvasható abban a válaszlevélben, amit a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. küldött a feltett kérdéseinkre.

A probléma megoldásra vár

Amikor néhány napja beszámoltunk, hogy az elmúlt hetekben a Nyíri út és Március 15. utca kereszteződésében megszaporodtak a balesetek, azt azért tettük, mert ez olyan közérdekű közlekedési probléma, ami megoldásra vár. Nem azt írtuk, hogy rossz vagy felesleges volt ez a beruházás. Ellenkezőleg. Fontos fejlesztés valósult meg, de valami miatt egyelőre még sem működik. Sok ezer ott közlekedő kérdezi különböző nyilvános fórumokon hetek óta, hogy mi lehet a balesetek oka a fejlesztés ellenére. Mi is erre kérdeztünk rá.
Mindenesetre a kecsUP az üggyel azért fog még foglalkozni, mert mindannyiunk érdeke a jól és biztonságosan közlekedhető Kecskemét megvalósítása.

Kapcsolódó cikkünk

Hasonló cikkünk:  Az NMHH elnöke szerint fontos a digitális írástudás fejlesztése
Hasonló cikkünk:  Az EU-s engedély szerint nem üzemelhet hosszabb távon egyidejűleg Paks I. és Paks II.

 

Káoszt okoznak az új sávok a Nyíri út és Március 15. utca kereszteződésében

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...