fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Legyen a napi rutin része a mobilunk fertőtlenítése is

- Advertisement -

A járvány idején előtérbe került, de általánosságban is fontos, hogy a szinte állandóan használatban lévő mobilunk baktériumok és vírusok melegágya. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy a telefon rendszeres tisztítását is vegyük fel a mindennapi rutinok közé. A jó hír, hogy ez nem bonyolult művelet és nem tart tovább pár percnél. A Doro telefongyártó egy pár lépéses útmutatót is kiadott, mire érdemes figyelnünk a művelet elvégzése közben. Az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni:

  • Tisztítás előtt mindig kapcsoljuk ki a telefont, és húzzuk ki az összes kábelt!
  • Keressünk gyengéd, mégis hatékony megoldást a fertőtlenítéshez. Például: kifejezetten erre a célra gyártott fertőtlenítő törlőkendőt, vagy univerzális tisztító spray-t viracid hatással, illetve antibakteriális képernyőtisztító spray-t. Mindig ellenőrizzük, hogy az adott permet valóban használható-e telefontisztításra és a spray-t kizárólag egy mikroszálas törlőkendőre fújjuk és ne közvetlenül a telefonra.
  • Ha a telefonunkat tokkal védjük, ne felejtsük el azt sem fertőtleníteni!
  • A kisebb bemeneteknél használjunk fertőtlenítővel nedvesített fülpiszkálót, vagy fogpiszkálót, amelyekkel a kisebb szöszöket, piszkokat eltávolíthatjuk, és egyben tisztítjuk is!
  • Érdemes lehet beruházni egy univerzális sterilizáló dobozba, amely az UV-C LED technológiát alkalmazva pár perc alatt megöli a baktériumok, szennyeződések 99,99 százalékát. Bármilyen tárggyal biztonságosan használható, így telefonnal is.
  • Próbáljuk újragondolni telefonhasználati szokásainkat is! Sokszor visszük a fürdőszobába, mellékhelyiségbe magunkkal a telefont, de a szakértők szerint ez nem jó ötlet. Számos baktériumnak tesszük ki így a mobilt, amelyek alapesetben nem jutnának a felületére. Ha mégis ragaszkodunk szokásainkhoz, legalább töröljük le utána a telefont.
Hasonló cikkünk:  Gyurcsány szerint nagy a nyomás a rendőrségen, hogy ellenzéki politikusok ellen lépjenek fel

A Doro felhívja még rá a figyelmet, hogy semmiképpen ne használjunk kézfertőtlenítőt, ablaktisztítót, konyhai tisztítószert, sminklemosót a feladatra, mert ezek a szerek összetételük miatt könnyen károsíthatják a védőréteget. Ne permetezzünk semmilyen tisztítószert közvetlenül a telefonra, mikroszálas kendőre fújjuk az ajánlott szereket és azzal töröljük át a mobilt. Felejtsük el a telefont súroló anyagokat, és még akkor se tartsuk közvetlenül víz alá a készüléket, ha elvileg vízálló.

24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...