fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra

- Advertisement -
Elindult az előzetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra. Az oltás önkéntes és ingyenes lesz. Aki szeretné beoltatni magát, regisztrálnia kell a vakcinainfo.gov.hu oldalon.
Az oltás terv szerint zajlik majd, jelentette be a kormány.

A sorrendet nem a regisztráció ideje határozza meg: elsőbbséget élveznek majd a védekezésben részt vevők és a veszélyeztetett csoportba tartozók. A magyar lakosságot tömegesen várhatóan 2021-ben kezdik el beoltani. Az oltásokat kijelölt oltópontokon fogják beadni. 

A 60 év feletti nyugdíjasokat Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben keresi meg az oltással kapcsolatban, amely mellé egy regisztrációs lapot és egy válaszborítékot csatoltak, így az igénylést térítésmentesen lehet visszaküldeni.
Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy az oltóanyagok közül melyeket vehetjük igénybe. Az EU-s jogszabályok szerint csak olyan vakcinát lehet forgalomba hozni az unió 27 tagállamában, amely rendelkezik az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével.

 

Hasonló cikkünk:  Rejtély, miként került ki egy hazug cikk az önkormányzati Hiros.hu oldalra

Kapcsolódó cikkünk 

Vakcinaverseny: újabb gyógyszergyártó cég nyújtja be engedélykérelmét

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Mi lesz a volt tűzoltólaktanyával és a régi tiszti klubbal?

Talán szó esik majd a december 7-ei, csütörtöki közgyűlésen arról, mi lesz a sorsa a városközpontban lévő korábbi tűzoltólaktanyának...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...