fbpx
12.8 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Marad a kijárási tilalom, elmaradnak a szilveszteri bulik, utcabálok

- Advertisement -

Az operatív törzs hétfő hajnali döntése értelmében a kijárási tilalom és a szigorú szabályok még egy hónapig, azaz január 11-éig érvényben maradnak, tehát este 8 és reggel 5 között továbbra is tilos lesz az utcán tartózkodni. December 21-én dől el, hogy szentestére enyhíthetnek-e, az viszont már biztos, hogy szilveszterre nem fognak: elmaradnak a bulik, az utcabálok – jelentette Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Hozzátette: „Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy egy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül együtt dolgoztunk.”

A kormányfő elmondta: egy hónapja tart a kijárási korlátozás, két hete pedig célzott, tömeges tesztelést indított az ország. Ennek eredményein túl több egészségügyi szakemberrel, professzorokkal és tudósokkal is konzultált a miniszterelnök, akik egyöntetűen azt mondták: a szigort fenn kell tartani. Azt mondták, szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk – fogalmazott Orbán Viktor.

Hasonló cikkünk:  Másodszor sem sikerült Pintér Sándort meghallgatni a gyermekvédelemről

A kormányfő arról is beszélt, hogy a megoldás a vakcina lesz, a regisztráció kedden indul azoknak, akik hozzá szeretnének jutni. A kormányfő azt kérte, hogy az emberek tartsák be a járványügyi szabályokat és „közös erővel fékezzük meg a vírust.”

24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...