Marad a kijárási tilalom, elmaradnak a szilveszteri bulik, utcabálok

0
Koronavírus (Forrás: https://phil.cdc.gov/Details.aspx?pid=23311)

Az operatív törzs hétfő hajnali döntése értelmében a kijárási tilalom és a szigorú szabályok még egy hónapig, azaz január 11-éig érvényben maradnak, tehát este 8 és reggel 5 között továbbra is tilos lesz az utcán tartózkodni. December 21-én dől el, hogy szentestére enyhíthetnek-e, az viszont már biztos, hogy szilveszterre nem fognak: elmaradnak a bulik, az utcabálok – jelentette Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Hozzátette: „Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy egy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül együtt dolgoztunk.”

A kormányfő elmondta: egy hónapja tart a kijárási korlátozás, két hete pedig célzott, tömeges tesztelést indított az ország. Ennek eredményein túl több egészségügyi szakemberrel, professzorokkal és tudósokkal is konzultált a miniszterelnök, akik egyöntetűen azt mondták: a szigort fenn kell tartani. Azt mondták, szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk – fogalmazott Orbán Viktor.

Hasonló cikkünk  A válság közepette milliárdokkal tömi saját érdékeltségeit a kormány

A kormányfő arról is beszélt, hogy a megoldás a vakcina lesz, a regisztráció kedden indul azoknak, akik hozzá szeretnének jutni. A kormányfő azt kérte, hogy az emberek tartsák be a járványügyi szabályokat és „közös erővel fékezzük meg a vírust.”

24.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here