fbpx
9.8 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Orbán az EU-ból való kilépést akarhatta bejelenteni?

- Advertisement -

A magyar kormány által ellenességnek kijelölt milliárdos üzletember sajnálja, hogy Angela Merkel német kancellár meghajolt a magyar és lengyel zsarolás előtt.

A Project Syndicate oldalára írt ismét egy véleménycikket Soros György. Ebben bírálja az Európai Unió költségvetési megállapodását, amit a német kancellár hozott tető alá, miután sikerült a jogállamisággal kapcsolatos kompromisszumot kötni.

Szerinte Európa egzisztenciális fenyegetéssel néz szembe, amire az EU vezetése rossz választ adott. Orbán Viktor „kleptokratikus rendszere szemtelenül vitatja” az Európai Unió által vallott értékeket. Utóbbi megállapítás véleménye szerint kisebb részben igaz a lengyel kormánypártra, a Jog és Igazságosság kormányára is. Megjegyezte, Angela Merkel óriási nyomás alatt dolgozik és megérti, miért nem akarja, hogy egy másik ország az ő felügyelete alatt jelentse be az Európai Unióból való távozási szándékát.

Merthogy Soros szerint Orbán Viktor állítólag a napokban erre készült, mivel nem engedheti meg magának azt, hogy korrupciójának mértékét leleplezzék.

Hasonló cikkünk:  Titokban pénzelték Orbánék az egyik legnagyobb európai tévécsatorna megvásárlását

A jogállamisági kitétel pedig pont erre lett volna alkalmas. A milliárdos megítélése szerint Orbán Viktor rengeteg olyan összeget – köztük uniós forrásokat – lopott el magának, ami a magyar emberek javát kellett volna, hogy szolgálják. Úgy látja, a vétó csak egy blöff volt, amit le kellett volna leplezni, Merkel pedig meghajolt a zsarolás előtt.

Az írásban Magyarországot és Lengyelországot az EU „két szélhámos” tagállamának nevezi, a megállapodást a lehető legrosszabbnak tartja az opciók közül. Az egyezség problémáját három pontban foglalta össze Soros György. Az egyik, hogy az legyengíti a jogállamisági mechanizmust, életbelépése akár két évet is csúszhat, ráadásul ez meghiúsítja az Európai Parlament kifejezett kéréséit is.

Cikkét végül azzal zárja, annyit tehet csak, hogy kifejezze azoknak az embereknek az erkölcsi felháborodását, akik az Európai Unióban, mint az egyetemes és európai értékek védelmezőjeként hittek.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...