fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Összedőlt egy ház Kiskunhalason (videóval)

Összedőlt egy lakóház Kiskunhalason december 6-án – írta meg a HalasInfó.

A kiskunhalasi Szilády Áron utca és a Posta utca találkozásánál, a méteráru bolt melletti régi polgári ház teljesen összedőlt vasárnap délelőtt. A tűzoltók és a rendőrök mellett az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek és lekötötték a romba dőlt épületet a hálózatról. Az utca érintett szakaszát – a Posta utcától az Árok utcáig – lezárták.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint az utcában zajló földmunkálatok gyengítették meg a mintegy 150 éves, részben alápincézett ház alapját, mivel közvetlenül a fal mellett ástak, de a pontos okokra későbbi hatósági vizsgálatok derítenek majd fényt.

Az összedőlt lakórészben egy négytagú család élt, egy édesanya kislányával, és a nagyszülők. Hárman otthon is voltak, amikor megtörtént a tragédia, de még időben ki tudtak menekülni az omló épületből.

Hasonló cikkünk:  Frontális, halálos baleset a 44-es úton

A másik házrészben lakó asszony elmondta, éppen nem volt otthon, amikor az épület összedőlt, a szomszédja hívta telefonon a rossz hírrel. Elmondása szerint az optikai kábelt fektető cég dolgozói gyakorlatilag beástak a ház alá. A vályogtéglából épült háznak nem volt mély alapja, így az ásás következtében megszűnt a talaj oldalnyomást felvevő képessége, ezért omolhatott össze az épület.

Hasonló cikkünk:  Nem létező műszaki cikkeket árultak a kiskőrösi internetes csalók


A HalasInfó tudósítása

Az önkormányzat elhelyezést ígért az ünnepek előtt otthon nélkül maradt családnak.

További képek az összedőlt házról >>>

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...