fbpx

FRISS HÍREK

Üzenetek a homokbányai szellem laktanyákból

- Advertisement -
Kíváncsiságból megnéztük, hogy mit üzennek az új generációs firkászok az ébredő szellemvárosból. A Homokbánya hasznosítása 30 éve napirenden van, mióta az utolsó szovjet katona is elhagyta a városunkat. Az egykori katonaváros megújulását célozva a lakásállomány fejlesztésével párhuzamosan mára bölcsőde, bolt, étterem, iskola, egyetemi kollégium, sportpálya, bringapark és szociális szolgáltató működik.

A firkászok üzenik / Fotó: kecsUP

A megszálló katonák elvonultak, az épületek, amik maradtak fokozatosan új funkciót kapnak. Bőségesen vannak még rozsdaépületek, amiket egyelőre a firkászok vettek birtokba.

Újragondolt kommunista Kelly hősei Homokbányán / Fotó: kecsUP

A jelen a penge éle a múlt és a jövő között, amit igazán akkor érzünk, amikor a jövőbe tekintünk. Valami ilyesmit üzen most ez a városrész, ami rengeteg történetet rejt magában.
Köszönjük olvasónknak, Kanalas Krisztiánnak a téma tippet.
Képes riportunk következik.

 

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...