Vajon az elektromos autózásé lesz-e a jövő?

0
Az Új Egyenlőség stúdióbeszélgetése egy erős érzelmeket kiváltó témát járt körül. Aktuális nagyon, hiszen nem rég jelentették be, hogy Kecskeméten a Mercedes megkezdi az elektromos autók gyártását 2021-ben.
Vajon az elektromos autózásé lesz-e a jövő, és ha igen, milyennek kell lennie ahhoz, hogy a gazdaság, az autóipar, a társadalom, a környezet és az egyén is profitáljon belőle? Létezik-e olyan megoldás, ami minden szereplő érdekét szolgálja?
Hol van helye az elektromos autózásnak? Üldözni kell-e a belsőégésű motorokat? Kell-e autózni, vagy a közösségi közlekedés fejlesztése a jó irány? Elég-e, ha csak a használatból származó károsanyag-kibocsátással foglalkozunk? Egyáltalán: a kibocsátással kell-e foglalkozni, vagy inkább az energiafelhasználással? Mennyire környezetbarát az elektromos autózás, ha a járművek teljes életciklusát vesszük figyelembe? Miért károsak a nagy súlyú elektromos autók? Milyen az elektromos autók humán toxicitási mérlege? Jó megoldás-e az elektromos busz?
Bucsky Péter gazdasági újságíróval, Fidrich Róbert zöld aktivistával és Várkonyi Gábor autóipari újságíróval az elektromos autózás jövőjéről beszélgetett Pogátsa Zoltán, az Új Egyenlőség főszerkesztője.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here