fbpx
7.1 C
Kecskemét
2023. március 28., kedd

FRISS HÍREK

Videón a rendőrök elől 40 kilométeren át menekülő kecskeméti ámokfutó

Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt folytat nyomozást a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség azzal a 24 éves férfival szemben, akit negyven kilométeren át üldöztek a kecskeméti járőrök pár nappal ezelőtt.

A Pest megyei elkövető ittasan, érvényes járművezetői engedély nélkül 100 km/h sebességgel közlekedett Kecskemét belvárosában, ahol a városi rendőrkapitányságon ittas járművezetés miatt folyamatban lévő büntetőügye miatt kellett volna megjelennie.

Miután a rendőrök a sebességtúllépést észlelték, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva szolgálati gépjárművel követni kezdték az autót, az elkövető azonban nem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, hanem menekülni kezdett. A férfi Lajosmizse irányába haladt az 5-ösön, ahol a rendőrök az úttest jobb oldalán egy leállított nyerges vontatóval, míg a bal oldalon egy megkülönböztető jelzéssel felszerelt szolgálati gépjárművel próbáltak meg forgalmi akadályt képezni.

Amikor a rendőrök észlelték, hogy az elkövető a forgalmi akadály ellenére sem lassít, a rendőrautóval lehúzódtak az útról, hogy elkerüljék az ütközést, de a férfi így is nekiütközött a jármű bal hátuljának, majd nagy sebességgel tovább haladt. A férfi Lajosmizse belterületén több virágágyást elsodort, hirtelen szembe fordult a forgalommal, megpördült és nekicsúszott egy rendőrautó első lökhárítójának, majd tovább haladt.

Menekülése során a közúti közlekedésben részt vevő, szabályosan közlekedő járműveket az elkövető folyamatosan veszélyeztette, több autónak is le kellett húzódnia, vagy meg kellett állnia az ütközés elkerülése érdekében. Az üldözés során a férfi több alkalommal megelőzte az őt megállítani próbáló rendőrségi járművet és megpróbálta az úttestről leszorítani.

Hasonló cikkünk:  Illegálisan működő idősek otthonát számoltak fel Kecskeméten
Hasonló cikkünk:  Több milliós kárt okoznak a fatolvajok Kiskunhalason

Lajosmizsét elhagyva a férfi ráhajtott a Kerekegyháza felé vezető útra, végül addig folytatta a menekülést, amíg gépjárművének jobb első kereke kitört, és az úttestről lesodródva egy fának ütközött. Az elkövető a kesztyűtartóba nyúlt, majd kiszállt, kezeit a zsebében tartotta, a rendőri felszólítás ellenére sem adta meg magát, még a felfelé irányuló három figyelmeztető lövést követően is menekülni próbált, végül a rendőrök elfogták.

Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása során úgy nyilatkozott, azért vonta ki magát a rendőri intézkedés alól, mert tudatában volt annak, hogy alkohol hatása, valamint vezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette a gépjárművet.

A gyanúsított büntetett előéletű, 2018 januárja óta kilenc alkalommal követett el gépjárművezetéshez köthető szabálysértést, jelenleg engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 12 hónap időtartamú, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. Ezen túlmenően több büntetőeljárás is folyamatban van ellene, az elmúlt három hónapban lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt. A bíróság egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...