fbpx
12.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A fideszes miniszteri biztos szerint a nő (anya) nem ember, a lány nem gyerek?

- Advertisement -

Újabb sallert kaptak azok, akik már eddig is gyomrosként élték meg, hogy politikusok igyekeznek beleszólni a hálószobai történésekbe. Sokak szerint már az is durva, hogy a gránitszilárdságúnak mondott, de inkább gyurmapuha alaptörvény kimondja, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Véleményük szerint nem garancia a jó családra ez a felfogás, hiszen gyakran olvashatunk gyerekgyilkos szülőkről, feleséget és gyerekeket verő részeg apáról, de botrányosan viselkedő anyáról is. Ugyanakkor vannak olyan egynemű párok, akik mintaszerűen nevelnek gyermeket.

De most itt az újabb fejlemény. Hoppál Péter emberminiszteri biztos olyan profilképet tett ki a Facebookon, amelynek keretén két felnőtt áll a széleken, két gyermek pedig középen. Mindenki népi viseletben. Alattuk pedig a feliratok:

Asszony, Gyerek, Jány, Ember

Facebook/Hoppál Péter

A logika alapján ez azt jelenti, hogy a felnőtt nő (anya) nem ember, a kislány pedig nem gyerek.

És még az is ott van, hogy ő így szereti a családot. Na és persze még egy nemzeti színekben pompázó szív. A korábbi profilképe is hasonló volt (A család az család), csak ott nem voltak feliratok a sziluettek alatt, és nem népi ruhában voltak a család tagjai. Nyilván azt nem érezte elég erősnek vagy őszintének, ezért váltott a legújabbra.

Hasonló cikkünk:  Magyar és Tisza ezentúl együtt jár - pártot választott Magyar Péter

Vissza a múltba?

Ezzel azonban az a helyzet, hogy egy 100 éves felfogást tár elénk. Ugyanis akkor tartották a fiú gyermeket fontosabbnak, olyannak, akit munkára lehet majd fogni. És ekkor tartották a lány gyermeket olyannak, akiről könnyebben lemondhatnak, aki nem örökölhet, neadjisten árunak tekintették őket. Ezekben az időkben a nőket pedig nem tartották egyenrangúnak a férfiakkal.

Reméljük csak egy rossz pillanatról van szó, egy téves döntésről, és senki nem akar ma már felháborító, ősrégi felfogásokat erőltetni 2021-ben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...