fbpx
15.5 C
Kecskemét
2021. május 14., péntek
KecsUPItthonA fideszes miniszteri biztos szerint a nő (anya) nem ember, a lány...

FRISS HÍREK

A fideszes miniszteri biztos szerint a nő (anya) nem ember, a lány nem gyerek?

Újabb sallert kaptak azok, akik már eddig is gyomrosként élték meg, hogy politikusok igyekeznek beleszólni a hálószobai történésekbe. Sokak szerint már az is durva, hogy a gránitszilárdságúnak mondott, de inkább gyurmapuha alaptörvény kimondja, hogy az apa férfi, az anya pedig nő. Véleményük szerint nem garancia a jó családra ez a felfogás, hiszen gyakran olvashatunk gyerekgyilkos szülőkről, feleséget és gyerekeket verő részeg apáról, de botrányosan viselkedő anyáról is. Ugyanakkor vannak olyan egynemű párok, akik mintaszerűen nevelnek gyermeket.

De most itt az újabb fejlemény. Hoppál Péter emberminiszteri biztos olyan profilképet tett ki a Facebookon, amelynek keretén két felnőtt áll a széleken, két gyermek pedig középen. Mindenki népi viseletben. Alattuk pedig a feliratok:

Asszony, Gyerek, Jány, Ember

Facebook/Hoppál Péter

A logika alapján ez azt jelenti, hogy a felnőtt nő (anya) nem ember, a kislány pedig nem gyerek.

És még az is ott van, hogy ő így szereti a családot. Na és persze még egy nemzeti színekben pompázó szív. A korábbi profilképe is hasonló volt (A család az család), csak ott nem voltak feliratok a sziluettek alatt, és nem népi ruhában voltak a család tagjai. Nyilván azt nem érezte elég erősnek vagy őszintének, ezért váltott a legújabbra.

Vissza a múltba?

Ezzel azonban az a helyzet, hogy egy 100 éves felfogást tár elénk. Ugyanis akkor tartották a fiú gyermeket fontosabbnak, olyannak, akit munkára lehet majd fogni. És ekkor tartották a lány gyermeket olyannak, akiről könnyebben lemondhatnak, aki nem örökölhet, neadjisten árunak tekintették őket. Ezekben az időkben a nőket pedig nem tartották egyenrangúnak a férfiakkal.

Reméljük csak egy rossz pillanatról van szó, egy téves döntésről, és senki nem akar ma már felháborító, ősrégi felfogásokat erőltetni 2021-ben.

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....