fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

A PSZ követeli, hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben

- Advertisement -

Közleményt adott ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amelyben azt írják, megdöbbenve fogadták a nyilvánosságra hozott oltási tervet, amelyből nem derül ki, hogy az oktatásban foglalkoztatottak mely kategóriába tartoznak.

A PSZ szerint döbbenetes az a feltételes miniszterelnöki bejelentés is, hogy tömeges oltás esetén az oltási pontokat a szavazóhelyiségekben rendeznék be, melyek közül sokat nevelési, oktatási intézményekben alakítottak ki, ahová jelenleg még a szülők sem léphetnek be.

A PSZ álláspontja szerint a gyermekeken, tanulókon, szülőkön keresztül a társadalom széles csoportjaival érintkező oktatásban foglalkoztatottak számára az oltási terv III. kategóriájában kellene biztosítani az oltás lehetőségét. A III. kategóriájában jelenleg a 60 évnél idősebbek vannak felsorolva.

Mint a szakszervezet írja, az oltási terv ellentmond Müller Cecília országos tisztifőorvos korábbi nyilatkozatának is, eszerint az oltást „mindenképpen az ‘első vonalban’ dolgozóknak kell megkapniuk; az egészségügyben dolgozóknak, majd a magas kockázatú csoportba tartozóknak, illetve az ország közszolgáltatásában résztvevőknek, valamint a pedagógusoknak”. Az UNICEF közleménye szerint „az oktatásban dolgozókra is kiemelten gondolni kell  a koronavírus elleni oltási kampányokban.”

Hasonló cikkünk:  A kormány az EU soros elnökeként dolgozni fog az Egyesült Arab Emírségekkel való szorosabb kapcsolatokért

A PSZ szerint azt könnyű belátni, hogy az oktatásban foglalkoztatottak munkájuk során közvetlenül kapcsolatba kerülnek a lakossággal, továbbá a pedagógusok között szép számmal akadnak olyanok is, akik „a Covid–19-fertőzés szempontjából kockázati csoportba tartozó 60 évesnél idősebbek”.

A PSZ követeli, hogy az oktatásban foglalkoztatottak kiemelten jelenjenek meg az oltási tervben. A lakosság tömeges oltásakor az oltási pontokat ne a nevelési, oktatási intézményekben jelöljék ki. A PSZ követeli azt is, hogy az oktatásban dolgozók számára a munkahelyen szervezzék meg az oltást, maguk és a velük közvetlenül vagy közvetetten érintkező széles társadalmi csoportok védelme érdekében!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Minden bizonnyal még többen lesznek a kecskeméti polgármesterjelöltek, de nyilvánosan eddig a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Szövetség...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...