Az üzemi étkezdék nyitva lehetnek, és ehetnek is ott, akik betérnek

0
Youtube/Képkivágás a Telex videójából

Miközben a vendéglátóipari egységek, mint például az éttermek is, már hónapok óta nem nyithatnak ki, csupán elvitelre dolgozhatnak vagy házhoz szállíthatnak, addig az egyik vezélyhelyzeti döntés értelmében az üzemi étkezdék nyitva lehetnek, és van is, amelyik így is tesz.

A Telex el is ment az egyik ilyen fővárosi étkezdébe, miután oda bárki bemehet az utcáról, és pont úgy ehet ott, mintha étteremben volna. A lap meg is említi, hogy egy NAV dokumentum szerint az üzemi étkezés esetében nem feltétel, hogy kedvezményes szolgáltatást nyújtson például diákoknak vagy egy-egy cég dolgozójának az étkezde. Valamint nem szükséges, hogy ezek “zártak” legyenek, az ilyen helyekre bárki bemehet enni.

Hasonló cikkünk  Maga felé hajlott a keze?: Botrányos állami pénzosztás a Balatonnál

A Telex beszámolt arról, hogy a betérőket figyelmeztetik, hogy csak az étkezés alatt vehetik le amaszkot, különben viselni kell, és vannak kint fertőtlenítő szerek is. Az internetes hírportál arról is beszámolt, hogy a Kacsa utcai étkezde közelében van a külügyminisztérium, de abból az irodaházból is járnak ide étkezni, amelyben üzemel az étkezde.

Az épületben olyan cégeknek vannak irodái, mint a Diákhitel Központ, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nemzeti Filmiroda, de itt székel Orbán Ráhel design ügynöksége, a Magyar Divat & Design Ügynökség is. De nem csak az irodaházban vagy a Külügyminisztériumban dolgozók ehetnek itt, hanem gyakorlatilag bárki, aki az utcáról esik be. – írja a lap.

Hasonló cikkünk  Elegük van: önkényes nyitást tervez több vendéglátóipari egység