fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Egy évre visszamenőleg 8%-os béremelést kaptak a KIK-FOR dolgozói

December 21-én, a polgármester távollétében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester írta alá azt a határozatot (veszélyhelyzet van, különleges jogrend – nem ülésezik a közgyűlés), amelynek értelmében a KIK-FOR akkori ügyvezetője, Minda Imre László 2020. január 1-jétől 8%-os béremelést kapott.

A KecsUP megkeresésére az alpolgármester azt válaszolta, hogy a 8%-os béremelés nem csupán az ügyvezetőre vonatkozik, hanem a cég minden dolgozójára. Miután a határozat a KIK-FOR felügyelőbizottságának (FB) egy határozatára utal vissza, érdeklődtünk több FB tagnál is, hogy abban mi áll. Bár az anyagot nem kaptuk meg, azt szóban elmondták, hogy az év elején a cég előterjesztette az üzleti tervét egy 8%-os béremeléssel, akkor azt elfogadták. A nyár folyamán ezt felülvizsgálták, és úgy találták, hogy teljesültek a feltételek, ezért a felügyelőbizottság rábólintott újra az üzleti tervre, majd ennek alapján megtörtént a cégnél a 8%-os béremelés.

6 milliós jutalom után a béremelésből is összejött 900 ezer az év végén

Minda Imre László bére így havi 941.325 forintról visszamenőlegesen egy évre 1.016.631 forintra növekedett. Minda azonban már nincs a KIK-FOR-nál. Mint megírtuk, január 1-től a KEDO Zrt. vezérigazgatója. Szemerey Szabolcsot, a polgármester férjét váltotta ebben a székben, aki lemondott a posztról, miután jogilag összeférhetetlenné vált feleségével, Szemereyné Pataki Klaudiával. A Neumann János Egyetemért Alapítvány ugyanis ősszel megvette a KEDO Zrt.-t, az alapítvány felügyelőbizottságában pedig ott ül Szemereyné. Az összeférhetetlenséget oldották fel Szemerey Szabolcs lemondásával.

Hasonló cikkünk:  A KTV tegnapi válasza olyan, mint a fehér holló
Hasonló cikkünk:  Így néz majd ki Kadafalva bölcsődéje

Minda Imre László egy közel 6 millió forintos jutalommal váltott a KEDO-hoz (ezt még KIK-FOR-os munkájáért kapta). Erről Szemereyné Pataki Klaudia döntött. Most ehhez jött még a visszamenőleges béremelés, amellyel újabb kb. 900 ezer forintot tudhat magáénak Minda.

Úgy tudjuk, a KIK-FOR dolgozói egy összegben kapják vagy kapták már meg a béremelést.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...