fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Így vészelte át 2020-at a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

- Advertisement -

Legyen szó a mozikról, koncerttermekről, fesztiválokról, múzeumokról, könyvtárakról vagy éppen a színházakról, a kultúrát közvetítő intézményeket és eseményeket rendre megtépázta a 2020-as év.

A hellovidek.hu összeállításában a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színháztól intézmény Szollár Lilla intézmény igazgatói tanácsadót szólaltatták meg.

Tavasszal, a teljes lezárás idején teljesen az online térbe vonultunk. Régebbi előadásaink felvételeit vetítettük heti rendszerességgel (olyat, ahol ez jogilag lehetséges volt). Rendszeresen történeteket, versfelolvasásokat osztottunk meg videós formában. Elindítottuk #aszínészotthon sorozatot, amiben a társulat tagjai meséltek arról, miket csinálnak. Hiányoztunk egymásnak a közönségünkkel, így tudtuk egy kicsit élőbbé tenni a kapcsolatot – jellemezte a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2020 első negyedéves helyzetét az intézmény igazgatói tanácsadója, Szollár Lilla. A nyár a Bács-Kiskun megyei megyeszékhelyen működő társulat számára újból felpörgette a munkafolyamatokat, így két premiert is be tudtak pótolni augusztusban, amely hó végén az évadnyitót is megtartották, és egészen a novemberi bezárásig sok produkciójuk telt házzal futott.

– A mostani időszak nagyon más, mint a tavaszi, hiszen a színház csak mint közönségforgalmi hely zárt be, munkahelyként nagyon is üzemelünk, a társulatunk folyamatosan próbál. Előre menekülve készülünk a folytatásra és reménykedünk, hogy az évad időbeli kitolásával tudunk majd minden előadást lejátszani – tette hozzá a kecskeméti színház képviselője.

Hasonló cikkünk:  Idén változik a magyar és a matekérettségi követelményei

Volt kiesés, de optimalizálták a kiadásokat

Szollár Lilla megjegyezte, bár a bérletvásárlások csökkenő száma miatt a bevételkiesésüket kár lenne tagadni, viszont sokan még így is bizalmat szavaztak azzal, hogy előre megújították a bérletüket, ami mellett azok visszaváltása mondhatni elenyésző számban fordult elő. A büdzsékiesést az évad átstrukturálásával igyekeztek megoldani, ami lényegében annyit takar, hogy kevesebb bemutatóval számolnak, több projektjüket pedig 2021-re tolták át. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatói tanácsadója továbbá azt is hozzátette, mivel a színház állami és önkormányzati fenntartású intézmény, így alkalmazottaik folyamatosan kapták a fizetésüket, szerződéses partnereiket pedig az elvégzett munka arányában honorálták.

Podcast is indult

– Elindítottuk a saját podcastunkat, Itt vagyunk egymásnak címmel, amiben a színház tagjait lehet közelebbről megismerni intim beszélgetésekből. Folyamatosan tudósítunk a próbákról a közösségi oldalon. Interjúkat közlünk az alkotókkal. Advent idején egy zártkörű, csak a hírlevelünkből elérhető kalendáriumot készítettünk, ahol minden nap más zenés tartalmat küldünk az olvasóknak. Igyekszünk fenntartani az érdeklődését a közönségünknek – beszélt bővebben online aktivitásukról a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház képviselője.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...