fbpx

FRISS HÍREK

Lejer: Örülünk, hogy a kormány az egyszer elutasított jobbikos javaslatot végül megfogadta

- Advertisement -

Minap jelentette be Orbán Viktor, hogy eltörlik a 25 év alattiak személyi jövedelemadóját 2022 januárjától. Az ötlet nem túl eredeti, hiszen ezzel már próbálkozott a Jobbik is korábban. 2020. februárjában a fideszes Bánki Erik vezette kormánypárti többségű parlamenti gazdasági bizottság nem vette tárgysorozatba ezt a felvetést, így a parlament elé sem került. A február 17-i ülés jegyzőkönyvéből részlet:

Lejer Zoltán, a Szövetség frakciójában ülő jobbikos önkormányzati képviselő szerint a Fidesz végül csak megvalósította a Jobbik ötletét. Talán nem is véletlenül éppen most. Egy friss közvélemény-kutatás szerint éppen a fiatalok körében népszerűtlenek a fiatal demokraták. A Medián-Omnibusz felmérése szerint a 30 év alattiak körében csaknem kétszer annyian támogatják az ellenzéki listát, mint a kormánypártokat (41%:22% az arány az ellenzék javára).

Hasonló cikkünk:  Király József a közös polgármesterjelöltje a Szövetségnek, a DK-nak, az LMP-nek és az MSZP-nek

Lejer Zoltán a KecsUP-nak elmondta, hogy a Jobbik azért 29 éves korig adott volna szja mentességet – és azért különbözik Orbán bejelentésétől -, mert 25 éves korig még sok fiatal a tanulmányait végzi. Főként azok, akik sok éves egyetemi képzés után jó fizetést kaphatnak majd, de ők kiesnek majd ebből a körből.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...