fbpx
3.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Szijjártó hétfőn Bács-Kiskun megyében turnézott

Több milliárdos beruházásból chipset gyárt a belga zöldségfeldolgozó Baján, míg Kiskunhalason nyílásszárókat gyártó üzem létesül.

A belga tulajdonú zöldségfeldolgozó Sugo Food Kft. 5,4 milliárd forintból háromelemű beruházást, első ütemben új tortilla chips gyártóüzemet valósít meg bajai székhelyén. A fejlesztéshez a magyar kormány 1,7 milliárd forint támogatást biztosít – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Baján.

Szijjártó Péter elmondta, a belga vállalatcsoport a mostani beruházással új közép-kelet-európai gyártóközpontot hoz létre Magyarországon. A vállalat a termelés során felhasznált alapanyagokat a dél-alföldi mezőgazdasági termelőktől szerzi be, ezzel újabb kereseteket teremtve a helyi gazdálkodók számára – közölte az MTI.

Yves De Vinck, a Sugo Food Kft. tulajdonos-ügyvzető igazgatója elmondta: beruházásuk „befektetés a jövőbe”. A bajai cég 2019-es megvásárlását követően 1 millió eurós befektetéssel sikerült életben tartani az üzemet és egyúttal 150 ember munkahelyét megtartani.

A fejlesztés első fázisa, a 6 millió euróból kialakított és 50 új munkahelyet teremtő tortilla chips gyártóüzem februárban kezdi meg a működését.

Hasonló cikkünk:  Több, mint ezer sertés pusztult el a hétvégi városföldi tűzben

Nyílászárók készülnek majd Halason

Szijjártó Péter a Merkbau Zrt. új, nyílászárókat gyártó üzemének átadásán azt mondta, a járvány az egészségügyi kockázatok mellett gazdasági kihívások elé is állította az országokat. Hozzátette: az emberek életén és egészségén túl munkahelyeiket is meg kell védeni.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó egyértelművé tette az oroszoknak, hogy a háború rossz, és fejezzék be

Az üzemben évente 6-7 ezer darab – műanyag, illetve alumínium – nyílászáró készül, mintegy 600-700 millió forint értékben, lakossági és ipari megrendelésre. A kis sorozatgyártás mellett egyedi igények kielégítésére alkalmas gyárban 15-20 munkatárssal indul a termelés, a dolgozói létszám a megrendelésektől függően tovább emelkedhet. Az alig több mint fél év alatt elkészült, 1600 négyzetméteres üzemcsarnokhoz egy 50 kWh-s napelemes rendszer kapcsolódik, mely az energiaigény jelentős részét kielégíti – tudatta Merényi Jakab, A Merkbau vezérigazgatója.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...