fbpx
8.7 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Tízmilliós szakértők az állami médiában

- Advertisement -
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2020 harmadik negyedéves kimutatása szerint szeptember végén 10,5 milliárd forint adózott eredményt jelentett – írja az mfor.hu. Ez igazolni látszik Papp Dániel vezérigazgatót, aki korábban maga is nyereséges működéssel számolt.

A koronavírus-járvány miatt tavaly az állami média reklámbevételei is zsugorodtak, de az elmaradó sportesemények miatt csökkentek a költségek és előző évhez képest a személyi jellegű kiadások. Az mfor az MTVA ötmillió forint feletti szerződései között azért talált több érdekességet.

Az állami média Knézy Jenővel (Győr médiacégének új vezetőjével) évi 10 millió forint keretösszegű szerződést kötött, és Hajnal Tamás (az FTC sportmenedzsere) is 10 millió forintos keretszerződés alapján szakértő a focimeccseknél. A Fradinak a nemzetközi meccsei közvetítéséért mintegy 306 millió forintot fizetettek (de ebben a 2022-es közvetítési jogok is benne vannak).

Hasonló cikkünk:  Esti mesék lázadó lányoknak: Minden, csak nem öncélú

Vettek kétezer koronavírus gyorstesztet 10,4 millióért, török sorozatot (Isztambuli menyasszony) 210 millióért, s bár a cégnek  természetesen van jogi irodája, ügyvédet is szerződtették 56 millió forintért. A gazdasági portál emlékeztet rá, valószínűleg idén sem okoz gondot a  pénzhiány az MTVA-nál, ahol 117,7 milliárd forintos költségvetéssel számolhatnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...