fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Visszavonta a tájékoztatóját az MSZÉSZ a pünkösdig tartó zárvatartásról

- Advertisement -

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek, Magyarország Kormánya ilyen döntést nem hozott – ezt tartalmazza a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-nek leadott közleménye.

A rémhírezés előzménye, hogy több lapban megjelent: májusig valószínűleg zárva lesznek a magyar szállodák. Legalábbis egy körlevél szerint, ami a 24.hu-hoz, és több más helyre is eljutott.

Ebben az állt:

a kormányzati kommunikáció és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak.

A 24.hu Flesch Tamással, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökével beszélt, aki azt mondta:

Nehezen elképzelhető, hogy május előtt nyitás lesz. De nemcsak itthon, hanem Európa többi országában is, hiszen az átoltottság és a járvánnyal kapcsolatos adatok azt mutatják, hogy még egy darabig fennmaradnak a korlátozások

– hozzátéve, hogy fel kell készíteni az érintetteket erre, ezért is küldtek körbe egy levelet a hazai szállodásoknak és éttermeseknek.

Hasonló cikkünk:  Elindult Magyar Péter mozgalma, a Talpra Magyarok Közössége

A lap szerint sok étterem és szálloda vezetője meghökkent a levél tartalmán, de Flesch szerint semmi meglepő nincsen benne.

Dömötör Csaba államtitkár például nemrég arról beszélt, hogy a kormány számításai szerint ha csak Brüsszelre hagyatkozik Magyarország az oltóanyagok beszerzésénél, akkor szeptember végénél előbb nem lehet feloldani a korlátozásokat. De egyelőre azt sem tudni, hogy ha a kínai vakcina megkapja a hazai engedélyt, mennyien szeretnék beoltatni magukat azzal.

Visszavonta a tájékoztatóját az MSZÉSZ

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. A kedd este kiadott közleményben ezt Flesch Tamás, a szövetség elnöke a Kormányzati Tájékoztatási Központ aznapi cáfolatával indokolta.

Volt már ilyen korábban

A novemberben meghozott szigorító intézkedésekről a HVG írta korábban, hogy meghosszabbíthatják akár februárig is. Akkor a kormány szintén hevesen reagált és alaptalannak titulálta a lap információit. Azután pedig meghosszabbították a szigorítások fenntartásának határidejét február 1-ig.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...