A Magyar Közút megmagyarázta, miért van megint tervezési szakaszban a kórházi körforgalom

0
Google Map

Korábban megírtuk, hogy jók voltak értesüléseink. Nem a VER-BAU Parking Kft. lesz a beruházója a kórházi körforgalomnak, hanem a Magyar Közút Zrt. Kérdésünkre az ezt megerősítő válaszban ezt írták:

“Társaságunk költségvetési támogatási szerződés alapján lesz a kérdéses körforgalmú csomópont egyedüli beruházója, melynek jelenleg az előkészítő, tervezési munkái zajlanak.”

Nekünk is és kommentelőinknek is az ugrott be erről, hogy egyszer már megtervezték (nyilvános is volt az anyag) minek már megint? Ezért tisztázó levélben fordultunk újra az új beruházóhoz, amely a következő választ adta erre:

“A VER-BAU Kft. korábban a csomópont engedélyezési tervét készíttette el. Jelenleg a VER-BAU Kft. készítteti az engedélyezési tervek alapján a kiviteli tervet, mely elengedhetetlen a kivitelezés közbeszerzési kiírásához.”

Vagyis most a kiviteli terveken dolgoznak. És ha kész, utána lehet kiírni a közbeszerzést. Ami azt is jelenti, hogy akár a VER-BAU is jelentkezhet rá, és ha megnyeri, akkor már nem mint beruházóként, hanem kivitelezőként mégis ez a cég építi a körforgalmat.

Hasonló cikkünk  Kórházi körforgalom: Valóban a Magyar Közút az egyedüli beruházó