fbpx
19.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

A „Tékozló fiú” gyűlölete

„Hazug Gyurcsány”, „Gyurcsány, takarodj!”, „Elkúrtad!”, „kiéhezett magyargyűlölő, sorszám nélküli karhatalom”, „soha többé liberális-szocialista kormányt Magyarországon”, „ezek magyar emberek szemeit lőtték ki” – csak néhány idézet abból az írásból, amely a Nagykőrösön kézről kézre terjedő, „Tékozló fiú” névre keresztelt nyomtatvány Facebook-oldalán olvasható.

A szerző a 2006-os budapesti demonstráción szerzett tapasztalatait osztotta meg a követőkkel, nem titkolva Gyurcsány Ferenc, valamint a baloldali emberek és a rendőrök iránt érzett gyűlöletét, akiket ráadásul dehumanizálva, nem „ők”-ként, hanem tárgyiasítva, „ezek”-ként emleget. Mindezt persze a felebaráti szeretetet hirdető kereszténység jegyében!

Ugyanis a lap készítője korábban önmagát három szóval jellemezte: „Fradista. Keresztény. Magyar”. Ahogy a „Tékozló fiúról” nyilatkozta, a kiadvány ötlete úgy született, hogy egy vasárnapi szentmiséről gyalogolt hazafelé és azon gondolkodott, valahogy meg kellene szólítania az embertársait. Átadni azt az örömöt, amit megél a szentmisékben. Hozzátette: nem titkolt célja, hogy minél többen kezdjenek el Nagykőrösön katolikus szentmisére járni.

Tehát elvileg a szentmisék örömének átadását szolgálja az a február 20-án közölt írás is, amelyből a fenti idézetek származnak. Olvasva a bejegyzést, sokakban merülhet fel a kérdés, hogy egy keresztény embernek, tizennégy évvel az események után is az árkok mélyítése, a gyűlölet szítása a feladata?

Nem csitítani, békíteni kellene, hanem inkább tovább szórva a parazsat azon munkálkodni,
hogy a láng újra fellobbanjon?
Miért gondolja a lap készítője, hogy a nagykőrösi embereket Gyurcsány Ferenc, a „magyargyűlölő karhatalom” és a „liberális-szocialista kormány” iránti gyűlölet folyamatos hangoztatásával lehet arra rávenni, hogy katolikus misére járjanak?

Ugyanezen a Facebook-oldalon február 15-én hamvazó szerdáról emlékezett meg a lap készítője.
A 40 napos böjti időszak kezdetére hívta fel a keresztények figyelmét, külön kiemelve: „aki komolyan gondolja a hitét, érdemes betartania”.

Most már csak az a kérdés: a „Tékozló fiú” is komolyan gondolja?

könyvelő

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...