fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Az óvodai pályázat adatait visszatartja az önkormányzat Vancsurától a veszélyhelyzetre hivatkozva

- Advertisement -
Egy kecskeméti lakos írásban kereste meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt még januárban, aki a petőfivárosi kispiaccal és az Egyetértés utcai óvodával kapcsolatban túlárazást vélelmez. A parlamenti képviselő segítséget kért a Szövetség a Hírös Városért frakció kecskeméti képviselőjétől, dr. Vancsura Istvántól, aki február 2-án levélben fordult a kecskeméti önkormányzathoz.
Vancsura István abba a körülbelül 250 milliós pályázattal kapcsolatos szerződésekbe akart volna bele nézni, amely alapján a városi kispiac és egy óvoda felújítását végezték el 2019-ben a Petőfivárosban.
Vancsura István a Sás utca sarkán elhelyezkedő árusítóhelyek kialakításával, illetve az Egyetértés utca 15.-17. szám alatti ingatlanon megvalósult teljes óvodai infrastrukturális fejlesztéssel kapcsolatos szerződéseket és teljesítést igazoló iratokat kérte elektronikus másolati formában. Az iratmegkérő levelében a képviselő azt is leírta, amennyiben az iratokat 8 napon belül nem tudják megküldeni, akkor ezt jelezzék számára, hogy erre mikor kerülhet sor. Továbbá pedig, ha a dokumentumok másolatban történő kiadása nem teljesíthető, úgy a konkrét tilalmat előíró jogszabályról tájékoztassák. Ebben az esetben a képviselő személyes iratbetekintést kért egy egyeztetett időpontban.

Önkormányzat válasza Vancsurának: a COVID-19 miatt veszélyhelyzet van

Vancsura Istvánt is meglephette a hatósági irodavezető válasza, amit 8 napon túl, február 15-én kapott meg. A levélben azt írta, hogy a kormány a:
„SARS CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, 2021. február 28-ig.”
Majd így folytatódik a levél:
„a jelenlegi veszélyhelyzet megszűnését követően az Ön részére iratbetekintést biztosítunk. Továbbá a tervdokumentáció szerzői jogvédelmi törvény által védett, annak másolatban való megküldése, többszörözése nem lehetséges.”
Itt meg kell jegyeznünk, hogy a parlament február 22-én dönt a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. Ha Varga Judit  igazságügyi miniszter indítványát elfogadja a parlament hétfőn, ami várható, akkor újabb 90 nappal hosszabbítják meg a veszélyhelyzetet. (Az ellenzéki pártok a parlamenti vitában már jelezték, hogy nem szavazzák meg a rendkívüli jogrend meghosszabbítását.) Mindez tehát azt is jelenti, hogy Vancsura István ez idő alatt nem igen számíthat arra, hogy az iratkérése teljesüljön.

Hadházy Ákos szerint: „A kecskeméti városháza Cecíliább Cecíliánál is”

Az országgyűlési képviselő a közösségi oldalán osztotta meg Vancsura István történetét, miszerint:
„A VESZÉLYHELYZETRE HIVATKOZVA a polgármesteri hivatal MEGTAGADJA EGY ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐNEK, hogy a város által épített kispiac és az egyik óvodafelújítás dokumentumaiba betekinthessen! Ez amúgy természetesen teljesen törvénytelen, de ismét egy példa arra, hogyan él vissza a hatalom a vészhelyzettel (azaz mindannyiunk nyomorával).”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...