fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Balatonyhenyeiek szerint trükközés volt az igazságügyi miniszter férjének polgármesterjelöltsége

- Advertisement -

Balatonhenyén a 2019-es önkormányzati választás kampánya a voksolás előtt nem sokkal fordulatot vett. Ugyanis Varga Judit igazságügyi miniszter férje, Magyar Péter polgármesterjelöltként jelezte, indul a választáson.

„Varga Judit és Magyar Péter – aki jelenleg a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója – 2013-ban vett telket a faluban, majd a területen álló régi parasztházat CSOK-támogatást is felhasználva családi házzá építtették át. 2019 nyarán a miniszterelnök Trócsányi László utódjaként a korábban Brüsszelben, Áder János stábjában is dolgozó Vargát nevezte ki az Igazságügyi Minisztérium élére. Bár a család a CSOK-támogatás ellenére sem költözött a településre, Magyar Péter 2019 szeptemberében jelöltette magát polgármesternek, ám a választás előtt visszalépett.” – írja a 24.hu.

De mi is történt?

Amikor összegyűjtötte a szükséges jelöléseket Magyar Péter, és hivatalosan is polgármesterjelölt lett a faluban, meghirdetett egy programismertető fórumot, amelynek meghívóján jelezte, hogy ellátogat a településre Gulyás Gergely miniszter is az alkalomra. A lap szerint a felhajtás és a magas rangú szereplő miatt sokan elmentek a fórumra, ahova azonban nem érkezett meg a miniszter, sőt, ezen az eseményen visszalépett a jelöltségtől Magyar Péter, és régi ismerősét, Kulin Miklóst ajánlotta a lakosság figyelmébe. A 24.hu szerint ő addig ismeretlen volt a faluban. Korábban egy másik falut vezetett polgármesterként, de ott feloszlatta magát a testület. A hírportál szerint Kulin újra be akart kerülni a testületbe a településen, jelöltté is vált, de visszavonta szándékát egy összeférhetetlen megbízásra hivatkozva. Majd a jelöltállítás utolsó napján jelöltette magát Balatonhenyén polgármesterjelöltnek. Ezek szerint rá 4 nappal ajánlotta őt a lakosságnak Magyar Péter, aki nem sokáig volt jelölt.

Hasonló cikkünk:  Az állítható magasságú asztalok három irodai előnye

Eddigre már az esélyes, addigi polgármester visszalépett az indulástól

Fontos momentum, hogy miután kiderült, hogy az igazságügyi miniszter férje is indul a választáson, visszalépett a falu addigi polgármestere, akinek jó esélyei lehettek, miután előtte több választást is megnyert a faluban. Így lényegében, miután Magyar is visszalépett, egyetlen jelölt maradt talpon, az igazságügyi miniszter férje által javasolt Kulin.

A hvg.hu történetét (itt az előfizetéses verzióban olvasható) a 24.hu bontotta ki. A cikk szerint egy elmesélő alapján a fórumon az hangzott el, hogy Magyar, miközben érkezett a fórumra, megvilágosodott, hogy ő nem indulhat polgármesterként. A 24.hu szerint azonban feltételezhető, hogy Magyar Péter az elejétől fogva tisztában lehetett azzal, hogy az állami cégnél betöltött vezető pozíciója összeférhetetlen egy polgármesteri tisztséggel, és nem túl életszerű, hogy valaki egy 3,5 milliós vezérigazgatói állást egy kis falu vezetéséért hagyjon ott. Szintén az elmesélő mondta azt is, hogy szerinte átverték a falut ezzel a manőverrel.

Végül a Magyar által javasolt Kulint, mint egyedüli jelöltet, megválasztották polgármesternek.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...