Elhunyt dr. Kovalcsikné dr. Kalmár Éva

0
https://pixabay.com/

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége mély fájdalommal búcsúzik szeretett tagjától dr. Kovalcsikné  dr. Kalmár Évától.

Mély hite és elkötelezettsége példa volt minden máltai számára. Isten akaratában megnyugodva imádkozunk lelki üdvéért – írják volt kollégái.

A Máltai Szeretetszolgálathoz is sok szállal kötődött. 1991-től mint a Máltai Lovagrend Dámája, ellátta a Lovagrend jogi képviseletéhez tartozó feladatokat, nagy konferenciákon, lovagrendi eseményeken képviselte a máltai értékrendet. Sokoldalú munkáját díjak és elismerések övezték.

A kecskeméti szervezet életébe is aktívan bekapcsolódott. Önkéntesen vállalt  jogi tanácsadásokat, munkaügyi kérdésekben rendszeres konzultációt biztosított, de szívesen vett részt a kecskemétiek civil rendezvényein, konferenciáin is.

Széleskörű kapcsolatai és ügyvédi munkája révén nagy ismertségre tett szert. Határozott fellépése, magas szintű intellektuális tudása tekintélyt parancsoló volt, de mindig ott volt mellette a segítőkészsége és mély hite.