fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Eljárást indított az ombudsman a kalocsai gyermekotthonnal kapcsolatban

- Advertisement -

A 6300.hu egy héttel ezelőtt írt arról, hogy a kalocsai Speciális Gyermekotthonban történt állítólagos bántalmazások kapcsán a 24.hu megkereste a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy indult-e nyomozás az ügyben? A Rendőrség közlése szerint három esetben indult (és tart jelenleg is) nyomozás. A helyzet azonban tovább fokozódik.

A 6300.hu mai cikkében megírta, hogy a mai napon az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-vel közölte, hogy a felmerült aggályok súlyosságára tekintettel, a körülmények tisztázása érdekében eljárást indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma Speciális Gyermekotthoni Központ Általános Iskola és Szakiskola Kalocsai Gyermekotthona, Általános Iskolája és Szakiskolája működésével kapcsolatban.

Az eljárás keretében az alapvető jogok biztosának munkatársai 2021. február 4-én előre be nem jelentett helyszíni vizsgálatot tartottak a gyermekotthonban

melynek során több gondozott gyermekkel és dolgozóval készítettek interjút, illetve az intézményben tapasztalt körülményekről jegyzőkönyvet vettek fel.

Hasonló cikkünk:  Hallgatással reagál a Magyar Péter ügyre a helyi kormánypárti média

Az intézmény igazgatója Juhász Gábor a 24.hu munkatársával nem állt szóba, de a 6300.hu is megpróbálta elérni telefonon, hátha egy kalocsai médiumnak szívesebben mondja el véleményét a történtekről. “Hallgattassék meg a másik fél is” alapon.

Márcsak azért is érdekes az igazgató úr véleménye, mert a volt fideszes képviselő vezetése alatt nem ez az első alkalom, hogy a Gyermekotthon a hírekbe került. Néhány éve neki kellett magyarázkodnia az intézmény facebook oldalára posztolt “vicces” kép miatt is (A Magyar Narancs szúrta ki, ami után eltávolították):

Raaszista viccelődés a Kalocsai Gyermekotthon facebook oldalán

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...