fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Ezt a nyilatkozatot kell aláírnia minden ellenzéki jelöltnek

Még a héten elfogadhatják az ellenzéki pártok azt a nyilatkozatot, amit minden, az előválasztáson indulni kívánó jelöltnek alá kell írnia – értesült a Népszava. A lapunk birtokába került – forrásunk szerint gyakorlatilag véglegesnek tekinthető – tervezetről az utolsó egyeztetések folynak a DK, az MSZP, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd és a Jobbik között.

A tizenöt pontos Feddhetetlenségi nyilatkozat aláírói kijelentik, hogy nincs 30 napnál régebbi köztartozásuk, nem állnak „büntetett előélethez fűződő hátrány hatálya alatt”, eddigi munkájuk során „a magyar és az uniós adófizetőket nem károsították meg”, a rájuk bízott állami, önkormányzati, uniós forrásokkal felelősen gazdálkodtak. Emellett sem nekik, sem a velük egy háztartásban élő rokonaiknak nem lehetnek offshore-érdekeltségeik, és nem lehetnek eltiltva a cégvezetéstől.

Hasonló cikkünk:  Katonai konvojok járják majd az ország útjait csütörtök-pénteken
Hasonló cikkünk:  Népszavazás lehet az MTVA új nevéről

Az indulóknak nyilatkozniuk kell arról is, hogy mindeddig minden adó-, és járulékfizetési kötelezettségnek eleget tettek, ezt esetleges cégeik alkalmazottaival kapcsolatban is teljesítették. Vagyonukat „törvényes úton szerezték”, vagyonnyilatkozatukban nincsenek valótlan adatok.

Orbán Győző kiterjedt céges érdekeltségeit ismerve akár a miniszterelnöknek szánt fricskaként is felfogható a nyilatkozat 13. pontja, miszerint „megválasztásom esetén közeli hozzátartozóimat nem alkalmazom, ők közbeszerzési eljárásokon nem indulnak el”. A jelöltek továbbá a nyilatkozat aláírásával azt is kijelentik, hogy soha nem álltak az egykori állampárti Belügyminisztérium III/III-as főcsoportfőnökségének alkalmazásában ügynökként.

Végül a jelölteknek azt is vállalniuk kell, hogy amennyiben nem ők lesznek a befutók az előválasztáson, vesztesként is részt vesznek a nyertesek kampányában, ha pedig ők jutnak be a parlamentbe 2022-ben, minden energiájukkal a közös ellenzéki kormányprogram megvalósításán dolgoznak majd.

Hasonló cikkünk:  Népszava: Rogán Antal olyan eligazítást tartott, amilyet még nem hallottak a nagykövetek

Az előválasztások ideje még nem ismert, jelenlegi állás szerint legkorábban kora nyáron, vagy kora ősszel kerülhet erre sor a 106 egyéni választókerületben, illetve a közös miniszterelnök jelöltek esetében.

Hasonló cikkünk:  Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...