fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Felülvizsgálják a sorozatgyilkos, Magda Marinkó börtönbüntetését

- Advertisement -

Kiszabadulhat a szegedi börtönből Magda Marinkó, akit négy gyilkosság miatt ítélték el 1995-ben, de mivel akkoriban nem volt még életfogytiglan, ezért 25 évet kapott, amit kétévente felülvizsgálnak. 2019-ben egy felülvizsgálat során nem helyezték feltételes szabadlábra, de most hivatalból újabb felülvizsgálat következik.

A szerb származású sorozatgyilkos ténylegesen azonban nem kerülhet szabadlábra, ugyanis Szerbiában még negyven év börtön vár rá.

Magda Marinkó 1993-ban ölt meg Kecskeméten egy vállalkozót, annak feleségét és üzlettársát 800 000 forintért. Még ugyanebben az évben Orosházán gyilkolta meg Farkas Helga nagynénjét, M. Editet fojtotta meg egy nyakkendővel, akitől 100 000 forintot is ellopott. Valószínűleg ő ölte meg a szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, feleségét és két kisgyermekét is, de ezt sosem sikerült rábizonyítani.

Hasonló cikkünk:  Hogyan csökkenti a növényi alapú táplálkozás a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát?

Letartóztatása után sok baj volt vele a börtönben, rendszeresen az őrökre támadt, az őt letartóztató rendőrfőnök és egy újságíró megölését is tervezgette, de öngyilkos is próbált lenni. Egykori ügyvédje szerint viszont az utóbbi időben tisztelettel viselkedett az őrökkel, és az ideje nagy részében sportol a börtönben.

Blikk

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...