fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Folytatódott a Kirakat Tárlat Nagykőrösön

- Advertisement -

Kladács Alajos után újabb nagykőrösi festőművész, Németh József Pál alkotásait csodálhatták meg az érdeklődők Nagykőrösön, a valamikori 150-es élelmiszerboltnak, majd sokkal később az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnek is helyt adó, évek óta üresen álló Szabadság téri üzlethelyiség kirakatában.
Németh József Pál 1950-ben született Mezőkövesden. A szentendrei katonai főiskola elvégzése után – miközben maradt katonai pályán – kezdett el képzőművészettel foglalkozni, hazai és külföldi művésztelepeken tökéletesítette tudását. Nagykőrösön 1992 óta él és alkot. Nyugdíjazása óta már csak a képzőművészettel foglalkozik, nyáron, művésztelepeken, télen a nagykőrösi műtermében dolgozik. Szakköröket, alkotótáborokat alapított és vezet.

Legutóbbi kiállítása tavaly október 28-án nyílt meg Nagykőrösön, az Arany János Kulturális Központ Rácz József Galériájában. A koronavírus-járvány miatt sajnos a tárlat nem sokáig volt látható, ezért is döntöttek úgy az Arany János Kulturális Központ munkatársai, hogy az ott kiállított művekből az alkotóval együtt válogatnak egy „kirakatnyit”.

Hasonló cikkünk:  "Határozatlan ideig szünetel" a szemészeti szakrendelés Nagykőrösön

Az októberi megnyitón dr. Kriskó János nyugalmazott főiskolai docens elmondta, hogy Németh József Pál sosem tartozott azon festők közé, akik szolgai módon másolják a látványt. Ugyan sok tekintetben uralta munkáit a tájfestészet, de ezek mindig a fantasztikum és a realitás határán mozgó tájak voltak, soha nem a látott táj egyértelmű visszaadása.

Fotó: Farkas László
tudósítónktól

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...