fbpx

FRISS HÍREK

Folytatódott a Kirakat Tárlat Nagykőrösön

- Advertisement -

Kladács Alajos után újabb nagykőrösi festőművész, Németh József Pál alkotásait csodálhatták meg az érdeklődők Nagykőrösön, a valamikori 150-es élelmiszerboltnak, majd sokkal később az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnek is helyt adó, évek óta üresen álló Szabadság téri üzlethelyiség kirakatában.
Németh József Pál 1950-ben született Mezőkövesden. A szentendrei katonai főiskola elvégzése után – miközben maradt katonai pályán – kezdett el képzőművészettel foglalkozni, hazai és külföldi művésztelepeken tökéletesítette tudását. Nagykőrösön 1992 óta él és alkot. Nyugdíjazása óta már csak a képzőművészettel foglalkozik, nyáron, művésztelepeken, télen a nagykőrösi műtermében dolgozik. Szakköröket, alkotótáborokat alapított és vezet.

Legutóbbi kiállítása tavaly október 28-án nyílt meg Nagykőrösön, az Arany János Kulturális Központ Rácz József Galériájában. A koronavírus-járvány miatt sajnos a tárlat nem sokáig volt látható, ezért is döntöttek úgy az Arany János Kulturális Központ munkatársai, hogy az ott kiállított művekből az alkotóval együtt válogatnak egy „kirakatnyit”.

Az októberi megnyitón dr. Kriskó János nyugalmazott főiskolai docens elmondta, hogy Németh József Pál sosem tartozott azon festők közé, akik szolgai módon másolják a látványt. Ugyan sok tekintetben uralta munkáit a tájfestészet, de ezek mindig a fantasztikum és a realitás határán mozgó tájak voltak, soha nem a látott táj egyértelmű visszaadása.

Fotó: Farkas László
tudósítónktól

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...