fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Hét évet kapott a kenderültetvényt kukoricásba rejtő lakiteleki férfi

Jogerősen hét év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a lakiteleki férfit, aki a kukoricásban elrejtve több mint száz tőből álló indiaikender-ültetvényt alakított ki 2016-ban. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a táblabíróság kábítószer-kereskedelem kísérletében mondta ki bűnösnek az 57 éves férfit.

Hasonló cikkünk:  Szíjj László nagyon beleáll az útépítésbe, az autópálya-koncesszió lehet a cél

A férfi 2016 év nyarán, a hasonló cselekmény miatt ellene folyó büntetőeljárás és az abban elrendelt lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt, a tulajdonában álló lakiteleki szántóterületen az álcázásként használt kukoricanövények között 118 tőből álló kenderültetvényt hozott létre és gondozott. A célja az volt, hogy a megtermelt kábítószert forgalomba hozza, és így haszonra tegyen szert. A nyomozóhatóság az ültetvényt 2016 októberében számolta fel.

Hasonló cikkünk:  Szörnyethalt a kamionsofőr Szentkirályon

A táblabíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által elkövetőre  kiszabott hatéves börtönbüntetést. A Szegedi Ítélőtábla a másodfokú ítéletében kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartama nem áll arányban a bűnösségi körülményekkel, hiszen a férfi a cselekményét a korábbi elítélésével azonos módszerrel, büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Ezek a körülmények pedig a törvényi rendelkezések olyan fokú semmibevételét jelentik, amiből a férfi fokozott társadalomra veszélyességére lehet következtetni.

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...