fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Hét évet kapott a kenderültetvényt kukoricásba rejtő lakiteleki férfi

- Advertisement -

Jogerősen hét év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a lakiteleki férfit, aki a kukoricásban elrejtve több mint száz tőből álló indiaikender-ültetvényt alakított ki 2016-ban. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a táblabíróság kábítószer-kereskedelem kísérletében mondta ki bűnösnek az 57 éves férfit.

A férfi 2016 év nyarán, a hasonló cselekmény miatt ellene folyó büntetőeljárás és az abban elrendelt lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt, a tulajdonában álló lakiteleki szántóterületen az álcázásként használt kukoricanövények között 118 tőből álló kenderültetvényt hozott létre és gondozott. A célja az volt, hogy a megtermelt kábítószert forgalomba hozza, és így haszonra tegyen szert. A nyomozóhatóság az ültetvényt 2016 októberében számolta fel.

A táblabíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által elkövetőre  kiszabott hatéves börtönbüntetést. A Szegedi Ítélőtábla a másodfokú ítéletében kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartama nem áll arányban a bűnösségi körülményekkel, hiszen a férfi a cselekményét a korábbi elítélésével azonos módszerrel, büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Hasonló cikkünk:  Meggyőző érvvel szolgált Bácsszőlős polgármestere, hogy miért lakik ott, ahol nem lakhatna

Ezek a körülmények pedig a törvényi rendelkezések olyan fokú semmibevételét jelentik, amiből a férfi fokozott társadalomra veszélyességére lehet következtetni.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...