fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Milliárdos ajándékozási szerződések hozhatnak újabb fordulatot Kósa Lajos és a „csengeri örökösnő” ügyében

- Advertisement -

A Debreciner.hu összefoglalóját közöljük a Fidesz egykor második, azóta kicsit hátrébb sorolódott emberéről.

Előbb Juhász Péter, majd a Blikk hozott nyilvánosságra részleteket az általuk megszerzett dokumentumokból. A szerződések szerint Kósa Lajos megkapta volna egy nagy francia pénzintézet 24,09 százalékos tulajdoni hányadát, amivel rövid idő alatt a leggazdagabb magyarrá vált volna – már amennyiben valóban Sz. Gáborné lett volna a bank tulajdonosa. Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő feljelentést tesz okirat-hamisítás gyanúja miatt.

Február 9-én a Debreciner is írt róla, hogy Juhász Péter, a 2018-ban megszűnt Együtt párt volt elnöke videósorozatot indított Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő és az őt eurómilliárdos németországi hagyatékkal hitegető, „csengeri örökösnőként” elhíresült, az ügyészség által több száz milliós csalással vádolt Sz. Gáborné történetéről.

Juhász a február 12-i videójában arról beszélt: a birtokában van a nyomozás során felvett tanúvallomásoknak. Az elmondása szerint Kósa Lajos édesanyját meghallgatása közben szembesítették egy ajándékozási szerződéssel, amelyen az ő adatai és aláírása szerepeltek. Juhász szerint Kósa Lajos édesanyja a tanúmeghallgatáson tagadta, hogy ő írta volna alá ezt a dokumentumot, és az adatait sem adta ki sem a szatmári asszonynak, sem a szerződésben szereplő ügyvédnek.

Február 14-i videójában Juhász Péter újabb dokumentumokat ismertetett, amelyek szerint összesen 5,8 millió euró (mai árfolyamon 2,1 milliárd forint) értékben kapott ajándékokat Kósa édesanyja, aki ezzel szemben a rendőrségen azt vallotta: nem tudott ezeknek a szerződéseknek a létezéséről, ugyanakkor azt is elismerte, hogy a fia az azokban szereplő személyes adatait ismeri.

Az LMP-s képviselő feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen

Február 15-én Csárdi Antal (LMP) országgyűlési képviselő a közösségi oldalán jelentette be: feljelentést tesz Juhász Péter videója nyomán Sz. Gáborné és Kósa Lajos ügyében. „Kósa Lajos édesanyja szerint nem az ő aláírása van az ajándékozási okiratokon, tehát valaki meghamisította azokat. A rendőrség viszont nem indított nyomozást okirat-hamisítás miatt. Én viszont feljelentést teszek, mert azt gondolom, hogy egy nagyon súlyos büntetőüggyel állunk szemben, ahol az okirat-hamisítás csak a jéghegy csúcsa” – írta Csárdi. A képviselő a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy a feljelentést a hét második felében fogja megtenni, ismeretlen tettes ellen, okirat-hamisítás gyanúja miatt.

Hasonló cikkünk:  Ősszel érkezhet a TV2-re a Bán Mór könyveiből készülő Hunyadi-sorozat

Hatalmas összegű ajándékozási szerződésekhez jutott hozzá a Blikk

A Blikk  február 16-án hajnalban már arról számolt be, hogy maga Kósa Lajos aláírása is szerepel több 2016. januári ajándékozási szerződésen. A lap birtokába került dokumentum alapján Kósa 24,09 százalékos részesedést szerzett volna a Crédit industriel et commercial (CIC) nevű francia pénzintézetben, amelynek a francia nyelvű Wikipédia szerint több mint 5,2 millió ügyfele van, és amelyről a „csengeri örökösnő” azt állította, hogy 99 százalékban az övé.

A Blikk által megszerzett papírok szerint Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta”. A lap kiszámolta, hogy Kósa mára a leggazdagabb magyarrá válhatott volna: csak 2018-ban 67,5 milliárd forint osztalék járt volna tulajdonrésze alapján – már ha egyáltalán igaz lett volna, hogy a szatmári asszony tulajdonában van a Kósának ígért vagyon.

A Blikk egy másik szerződéshez is hozzájutott: ebben a fideszes országgyűlési képviselőt egy svájci repülőcég öt évnyi osztalékának 5 százalékával ajándékozta volna meg. A dokumentum szerint Kósa ezt is köszönettel elfogadta. A lap ezzel kapcsolatban felidézi, hogy a politikus rendőrségi vallomásában arról beszélt, nem emlékszik a két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire, Sz. Gábornétól soha semmit nem fogadott el.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...