fbpx

FRISS HÍREK

Polgármester: 2021-ben a vendéglátóipari előkertek után nem kell fizetni Kecskeméten

- Advertisement -
A koronavírus-járvány negatív hatásait enyhítendő az alábbi döntéseket hozta a kecskeméti polgármester:
– a vendéglátóipari egységeknek és a rendezvényszervezőknek 2021. január 1. és december 31. között a vendéglátóipari előkertek után nem kell közterület-használati díjat fizetni. Szerződéskötés azonban szükséges.
– azon önkormányzati tulajdonú cégeknek, intézményeknek, amelyek fesztiválokat, kitelepüléssel járó rendezvényeket, vásárokat szerveznek az idén, akkor a kecskeméti székhellyel rendelkező gazdasági szereplők esetében tekintsenek el a kitelepülésért fizetendő díjtól – olvasható Szemereyné Pataki Klaudia közösségi oldalán.

Kérdezi egy vállalkozó, hogy mi lesz a 8. osztály feletti iskolabüfésekkel? 

Egy kecskeméti vállalkozó a polgármesteri poszt alatt ezt írja:
Üdvözlöm a mostani intèzkedèseket is, valòban ez nagy segìtsèget jelent ezeknek a vàllalkozàsoknak! Szeretnèm jelezni viszont az èn, a felesègem ès mèg Kecskemèten ill. vonzàskörzetèben èlő, 8. osztàly feletti iskolabüfès tàrsaim sorsàt!
Mi a tavalyi esztendőben 4 hònapot dolgoztunk. De ùgy is mondhatnàm, hogy 8 hònapig, az idèn pedig màr 2. hònapja egy fillèr bevètel ès segìtsèg nèlkül tengetjük a napjainkat! Itt is szeretnèm felhìvni a figyelmèt minden illetèkesnek, aki tudna nekünk valamiben segìteni, szeretettel vennènk!
Ìrtam màr a Kereskedelmi ès Iparkamarànak is december 10-èn, de mèg vàlaszra sem mèltattak!
Mi csakis akkor tudunk dolgozni, ha ezek az Iskolàk működnek! Èn nem àllìtom, hogy direkt nem akarnak segìteni! Lehet, nem is gondoltak rànk, hogy valòban ez a szektor mekkora bajban is lehet! […]
Teljesen felèltük màr a tartalèkainkat ès szerintem a többi sulibüfès nevèben is mondhatom, hogy remènytelennek ès kilàtàstalannak làtjuk màr a helyzetünket!”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...