fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Szigorodhat a maszkviselés – Király József szerint korai volt az enyhítés

- Advertisement -

Legutóbb február 8-án változott a maszkviselést szabályozó helyi rendelet, akkor a polgármester enyhített a szigoron, és a most is érvényben lévő jogszabály már nem írja elő, hogy minden közterületen kötelező a maszk viselése. De most is hordani kell buszmegállókban, vásárokon és oktatási intézmények bejáratától 10 méteren belül. Valamint továbbra is kell a maszk ott, ahol ezt előírja a kormányrendelet, pl. tömegközlekedési eszközökön, pályaudvarokon, üzletekben. Akkor az enyhítést azzal indokolta a polgármester, hogy a város jól védekezik a járvány ellen.

Február 19-én, a romló adatokra és a környező országok tapasztalatai alapján, arra kérte a polgármestert a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója, hogy fontolja meg, és a kecskemétiek érdekében állítsa vissza a szigorúbb rendelkezést, vagyis, hogy legyen megint kötelező a közterületeken viselni a maszkot.

Pénteken ülésezett a helyi operatív törzs, amely szakemberek megkérdezése után azt javasolja a polgármesternek, hogy szigorítsa az érvényben lévő rendeletet. Amit kérnek:

Március 1-jén 20 órától március 15-ig legyen kötelező maszkot hordani:

  • a Bethlen körút, a Kuruc körút, az Erzsébet körút, a Kossuth körút, az Árpád körút, a Mária körút és a Széchenyi körút által határolt területeken belül, vagyis a nagykörúton belüli közterületeken.
Hasonló cikkünk:  Több mint 700 feladatellátási helyen nincsen védőnő

A nagykörúton kívül pedig ezeken a helyeken és alkalmakkor kelljen maszkot hordani:

  • buszmegállóban
  • piac és vásár területén
  • bölcsőde, óvoda, általános iskola és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézmény bejáratától 10 méterig
  • vásárláskor
  • egészségügyi, szociális, postai, vagy egyéb szolgáltatás igénybevételekor
  • bírósági, hatósági és egyéb ügyfélszolgálati ügyintézéskor
  • vallási közösségek szertartásán, temetésen
  • bevásárlóközpontok parkolóiban

Király József: Elhamarkodott volt az enyhítés

Bár a szigorítást kérő Szövetség még nem reagált az operatív törzs javaslataira, Király József, a frakció képviselője jelezte Facebook oldalán, hogy elhamarkodott volt a polgármester enyhítése, de örül, hogy korrigálnak.

Egyelőre azonban nem tudni, lesz-e szigor, a polgármester várhatóan hétfőn dönt erről.

A végén egy kérdést tennénk fel. Amennyiben az enyhítést az tette lehetővé, hogy a város jól védekezett, akkor a szigorítás (amennyiben lesz) minek köszönhető?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...