fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Szumórobotot tervez a 11 éves kecskeméti fiú

- Advertisement -
A kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban sok tanuló már most robotikával foglalkozik.
2019-ben részt vettek egy többfordulós nemzetközi szumórobot-programozó és versenyeztető bajnokságon, ahol a végén még Pekingbe is eljutottak a gyerekek, ahol a világbajnokság 5-6. helyezését érték el egyedüli magyar csapatként.
Van aki játszik szabadidejében, van aki robotokat programoz. Ilyen a 6. osztályos kecskeméti Komáromi Zsombor is, aki már 7 éves korában is érdeklődött a számítógép és a programozás iránt, majd családja és iskolája, a Bányai Júlia Gimnázium támogatásával lehetősége lett rá, hogy felkészítő tanáraival és két csapattársával, Bíró Richárddal és Balla Gézával részt vegyenek a Lengyelországban megrendezett RoboRAVE nemzetközi robotika versenyén Gdansk-ban. Itt az első helyen végeztek, ezzel elnyerték az indulás jogát a Kínában megrendezett világversenyre, ahol kategóriájukban egyedüli magyar indulók voltak, a csapatuk neve Robo-Rombolók vol –  írja a Metropol.
3D-S NYOMTATÓVAL KÉSZÍTETTEK RÁMPÁT A ROBOTNAK
– A verseny előtt szakkörökre jártunk, ahol megépítettük a robotot, és mi is programoztuk be. Közvetlen a világbajnokság előtt többször leteszteltük, akkor derült ki, hogy a tömege miatt az elejére 3D nyomtatóval rámpát kell készíteni. Ugyanis a versenyeken figyelembe veszik a robotok nagyságát, nem lehetett egy adott színű, például fehér a rámpa. A programozás volt az én feladatom, nekem figyelnem kellett például, hogy 3 másodpercet bele kell kódolni a programba, mielőtt bármi elindulna – mondta el a fiú.

ADDIG REPÜLŐN SEM ÜLT MÉG, MOST MÁR EMELETESEN IS

Hasonló cikkünk:  Interjú Brüsszelből, megrongált Fidesz-iroda, letiltott politikusi interjú, dermesztő iskolai légkör

Sokan még csak álmodni sem tudnak olyan helyekről, ahova eljuttatta a tudása a fiatal fiút.

– Kínában nagyon sok újdonságot és érdekességet láttunk, de a kedvencem a Nagy Fal és a találkozás a kínai ”sárkánnyal„ volt, persze még a járványidőszak előtt. Kipróbáltuk a kínai taxit is, ami nem is autó, hanem riksa volt – mesélte mosolyogva Zsombor. Hozzátette:

– Én repülőn is akkor ültem először, ami szintén hatalmas élmény volt, különösen hogy emeletes repülőn is utaztunk.

Komáromi Zsombor példája megmutatja, hogy nem számít, mennyi idős az ember, hogyha valami igazán érdekli és kemény munkát fektet bele, szó szerint bárhova eljuthat.

via borsonline.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...