fbpx
11.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 22., szerda

FRISS HÍREK

Veled a Városunkért: Lezsák Sándor dolgozzon végre Kiskunfélegyházáért

Lezsák Sándor országgyűlési képviselőt munkavégzésre szólította fel a kiskunfélegyházi ellenzéki önkormányzati képviselőcsoport, mert szerintük nem képviseli megfelelően a város és a körzet polgárainak az érdekét, jelentették be a képviselők tegnapi sajtótájékoztatójukon. A Veled a Városunkért Egyesület frakciójának azon tagjai, akik a hétköznapokban saját vállalkozást működtetnek, azt is kifejezték, hogy a rájuk eső teljes iparűzési adót megfizetik. Egyben pedig arra kérik, azokat a vállalkozó kollégáikat, akik a válság ellenére megtehetik, hogy tegyenek ők is így a város és a helyi közszolgáltatások működtetése érdekében.
Az ellenzéki frakció tagjai közül hárman is vállalkozók, tehát iparűzési adó kötelesek, amit teljesíteni fognak, mondta Kollár László frakcióvezető, annak ellenére, hogy a kormány bejelentése alapján januártól a kis és közepes vállalkozások és az egyéni vállalkozók iparűzési adóját a felére csökkentik.
Az ellenzéki képviselők azt javasolják és egyben arra kérik a vállalkozó társaikat – kivéve a vendéglátósokat – ha módjuk van befizetni a rájuk eső teljes iparűzési adót, éljenek vele, ezzel segítve a város működését.
Kollár László továbbá arról beszélt, hogy:
az Európai Unió tavaly év végén döntött a tagállamokat, így Magyarországot is megillető támogatási csomagról, amivel a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi válságot enyhítenék. A magyar kormány ezzel ellentétben a kapott forrást nem a célnak megfelelően használja fel és mindeközben az önkormányzatok működését is ellehetetleníti. Ennek az egyik következménye az iparűzési adó elvonása, ami városunkat, Kiskunfélegyházát is sújtja.

 

Hasonló cikkünk:  Így parkolunk mi - parkolási körkép Szabadszállásról
Hasonló cikkünk:  Molesztálási ügye volt a papnak, aki a kalocsai gyermekotthon növendékeivel foglalkozik

600 millió forint mínuszt okoz csak az iparűzési adó kormányzati megvonása

Horváth Tamás képviselő és vállalkozó azt mondta, hogy természetesen csak kérni tudják a helyi cégeket, hogy fizessék be ezt a 2%-os helyi adót, amit maga is megtesz. Majd így folytatta:
„A politikai szereplőket azonban felszólítjuk, konkrétan Lezsák Sándor országgyűlési képviselőt, hogy kezdjen el a félegyházi vállalkozók és a félegyházi önkormányzat érdekében végre dolgozni. Van még egy éve, hogy megmutassa, valóban a város és a körzet képviselője. Elvárjuk tőle, hogy a várost érintő állami kompenzáció 100 százalékban érkezzen meg.”
Az ellenzéki képviselő ezután ismertette, hogy a kormány 2020-ban elvonta a gépjármű adót a városoktól, ez mínusz 100 millió forintot jelent Félegyháza esetében, szolidaritási adót vetett ki és
„a végső csapást az iparűzési adó elvételével mérte a településre, ami 600 millió forint bevétel kiesést jelent Kiskunfélegyházán”.
A bevételek elvonásával nem egy tűzijátékkal lesz kevesebb a városban, hívta fel a képviselő a figyelmet, hanem a szociális, az egészségügyi, a városüzemeltetési alapszolgáltatások kerülhetnek veszélybe.
Kis-Szeniczey Kálmán képviselő és ökogazda vette át a szót, aki szintén elmondta, hogy befizeti az iparűzési adó teljes részét a város kasszájába. Azokat a helyi vállalkozókat, akik nem kerültek padlóra a válságban pedig arra kéri, hogy ők is tegyenek így. Természetesen csak akkor, ha ezzel nem veszélyeztetik családjaik megélhetését és alkalmazottjaik állását. Horváthoz hasonlóan Kis-Szeniczey is arra hívta fel a figyelmet, hogy most a városról és a városi intézmények mindennapos működéséről van szó.
„Mi azt szeretnénk elérni, a Veled a Városunkért Egyesület képviselői, hogy a helyi lokálpatrióta szellemiség és a szolidaritás érvényesüljön és biztosítsuk a kormányzati törekvések ellenében a város működését.”
– zárta a sorait Kis-Szeniczey Kálmán.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...