fbpx
26.2 C
Kecskemét
2023. június 2., péntek

FRISS HÍREK

Veszélyben a soltvadkerti gyerekpark

Alig pár hónapja írt a imami.kecskemet.hu a Vadkerti kalandparkról, amit fantasztikusnak tartanak, egyrészt azért mert vidéken nincsenek szuper, frenetikus játszóterek, gokarttal, átcsúszópályával, igényes leülős helyekkel a szülőknek, másrészt azért mert mindezt a gyerekek ingyen használhatják.

De ennek most vége, a park bezárt!

Csak nagyon nagy vonalakban: a park egy uniós pályázatból épült 50 millióból, a gyerekeknek, miután lejárt a pályázat, a parkot nem üzemeltették tovább, elgazosodott, a játékok kezdtek tönkre menni, a játszóteret pedig lezárták. Mikor jött Medgyes Attila, aki a saját üzleti céljára akarta volna felhasználni a területet (ha jól tudni egy autós találkozóra), de 2 hétre nem adták ki neki, így kivette 1 évre, a saját rendezvényét megtartotta, de a játszóteret utána nem zárta le, szépen kitakarították a helyet, a játékokat megjavították, felújították, vásároltak egy csomó új játékot hozzá, mint például a gokartokat és megnyitotta a lakosság felé.

Ingyen! Saját költségből tartották tisztán, ültették be növényekkel, gondozták a területet, zárták és nyitoták a kapukat, napközben pedig biztosították a felügyeletet.

Azért hogy a családok, akiknek nincs pénze, vagy csak igényes helyre vágynak, azok is ki tudjanak kapcsolódni. Táborozóknak, akiknek ingyen odaadta a helyet, hogy a gyerekek egész nap tudjanak játszani. Családi ingyenes gyereknapoknak, ahová óriás légvárokat bérelt, amiket szintén ingyen használhattak a gyerekek. Cirkusznak, aki ingyen kapta meg a területet, de a bevételéből 10%-ot kértek, amivel hátrányos helyzetű családokat támogattak.

Hasonló cikkünk:  Már nem kettő, hanem három klip is készült a Vörös-kastélyban - Frissítve!

Nem csak a vadkertiek használták, hanem 50 km-es körzetből még nagyon sok család. És most az önkormányzat nem engedélyezi, hogy a bérlőtől Attila tovább üzemeltesse, az önkormányzatnak pedig nem áll szándékában tovább üzemeltetni a parkot, és a gyerekek rendelkezésére fentartani.

Hasonló cikkünk:  Hallgat a minisztérium, lesz-e idén repülőnap

Aláírást gyűjtenek, hátha megmenthető lenne a kalandpark és a nyilvánosságra kerülve egy pozitív elbírálás születne! A petíciót itt tudod aláírni!

Ha egyetértesz oszd meg Te is, hogy minél többen értesüljenek róla!

Medgyes Attila nyílt leve a Tavirózsa Családi Fitness és Kalandpark Facebook oldalán, amiben többek között ezt írja: 

„Ez a polgármester ugyan ott folytatja, ahol az előző abbahagyta. Írt egy hozzájárulási visszavonást a főbérlőmnek decemberben, azzal, hogy bontsa fel velem a szerződést. Adjon egy árajánlatot, amiért az önkormányzat megvenné, amennyiben nem sikerül olyan árat adni, ami tetszik nekik, akkor adja ki neki bérbe egy évre. Egészen pontosan a Komszolg Kft-nek, vagy ha az sem, akkor február 28.-ig állítsa vissza az eredeti állapotra a területet, és hagyja el azt. Magyarul szüntesse meg a beruházást, gyakorlatilag dózerolja le az egészet.”

A teljes poszt itt olvasható.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...