fbpx

FRISS HÍREK

10 milliót kaptak a magyar SOS gyermekfalvak egy titokzatos adományozótól

- Advertisement -

Egy titokzatos hazai adományozó most például eddig megszerzett vagyonából az SOS Gyermekfalvaknak 10, a Várva Várt Alapítványnak pedig 15 millió forint értékű bitcoint ajánlott fel. A tranzakció már csak azért sem volt bonyolult, mert mindkét szervezet rendelkezik „bitcoin-pénztárcával”, amikbe a jótékonykodó csak szimplán behelyezte az összegeket. A több tízmillió bitcoint az egyik haza kriptovaluta-váltó, a CoinCash forintosította díjtalanul.

A cég azt is elárulta, hogy a hasonló jótékonysági, adománygyűjtő akciókban díjtalanul végzik az átváltást, így a támogatás minden esetben hiánytalanul jut el a kedvezményezettekhez.

A magazin beszámolójából azt is megtudhatjuk, hogy nem ez volt az első eset, amikor kriptovalutát adományoztak egy szervezetnek. Magyarországon 2019 decemberében az SOS Gyermekfalvak és a CoinCash közös akciójával indult el, majd 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány hazai megjelenését követően két kriptovaluta-szolgáltató összefogásával hoztak létre egészségügyi dolgozók javára adománygyűjtő pénztárcát.

Hasonló cikkünk:  Gyurcsány szerint nagy a nyomás a rendőrségen, hogy ellenzéki politikusok ellen lépjenek fel

Megvették az SOS Gyermekfalu hirdetett ingatlanjait, de nem az önkormányzat

SOS: Nem adott vételi ajánlatot az önkormányzat az ingatlanokra

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...