fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

10 milliót kaptak a magyar SOS gyermekfalvak egy titokzatos adományozótól

Egy titokzatos hazai adományozó most például eddig megszerzett vagyonából az SOS Gyermekfalvaknak 10, a Várva Várt Alapítványnak pedig 15 millió forint értékű bitcoint ajánlott fel. A tranzakció már csak azért sem volt bonyolult, mert mindkét szervezet rendelkezik „bitcoin-pénztárcával”, amikbe a jótékonykodó csak szimplán behelyezte az összegeket. A több tízmillió bitcoint az egyik haza kriptovaluta-váltó, a CoinCash forintosította díjtalanul.

Hasonló cikkünk:  Závecz: Az ellenzék tábora nagyobb, de a kormány támogatói közül többen mennének el szavazni

A cég azt is elárulta, hogy a hasonló jótékonysági, adománygyűjtő akciókban díjtalanul végzik az átváltást, így a támogatás minden esetben hiánytalanul jut el a kedvezményezettekhez.

A magazin beszámolójából azt is megtudhatjuk, hogy nem ez volt az első eset, amikor kriptovalutát adományoztak egy szervezetnek. Magyarországon 2019 decemberében az SOS Gyermekfalvak és a CoinCash közös akciójával indult el, majd 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány hazai megjelenését követően két kriptovaluta-szolgáltató összefogásával hoztak létre egészségügyi dolgozók javára adománygyűjtő pénztárcát.

Hasonló cikkünk:  Az elmúlt 5 évben fejenként 3-5 millió forint közötti összeget buktak a pedagógusok

Megvették az SOS Gyermekfalu hirdetett ingatlanjait, de nem az önkormányzat

SOS: Nem adott vételi ajánlatot az önkormányzat az ingatlanokra

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...