10 milliót kaptak a magyar SOS gyermekfalvak egy titokzatos adományozótól

0
https://pixabay.com/illustrations/bitcoin-cryptocurrency-virtual-3024279/

Egy titokzatos hazai adományozó most például eddig megszerzett vagyonából az SOS Gyermekfalvaknak 10, a Várva Várt Alapítványnak pedig 15 millió forint értékű bitcoint ajánlott fel. A tranzakció már csak azért sem volt bonyolult, mert mindkét szervezet rendelkezik „bitcoin-pénztárcával”, amikbe a jótékonykodó csak szimplán behelyezte az összegeket. A több tízmillió bitcoint az egyik haza kriptovaluta-váltó, a CoinCash forintosította díjtalanul.

A cég azt is elárulta, hogy a hasonló jótékonysági, adománygyűjtő akciókban díjtalanul végzik az átváltást, így a támogatás minden esetben hiánytalanul jut el a kedvezményezettekhez.

A magazin beszámolójából azt is megtudhatjuk, hogy nem ez volt az első eset, amikor kriptovalutát adományoztak egy szervezetnek. Magyarországon 2019 decemberében az SOS Gyermekfalvak és a CoinCash közös akciójával indult el, majd 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány hazai megjelenését követően két kriptovaluta-szolgáltató összefogásával hoztak létre egészségügyi dolgozók javára adománygyűjtő pénztárcát.

Hasonló cikkünk  Bodrozsán: Mit rejteget a fideszes városvezetés az SOS ingatlanai körül?

Megvették az SOS Gyermekfalu hirdetett ingatlanjait, de nem az önkormányzat

SOS: Nem adott vételi ajánlatot az önkormányzat az ingatlanokra