11 év fegyházat kértek az élettársait prostitúcióra kényszerítő férfira

0
pixabay.com

Vádat emelt a Pest megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki három nőt, köztük két élettársát is prostitúciós tevékenységre kényszerített leginkább Cegléden, és Nagykőrösön.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség 11 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kért a többrendbeli emberkereskedelemmel vádolt férfire arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. A kerítéssel, és garázdasággal vádolt társára 1 év 6 hónapot, és 500 ezres pénzbüntetést kért az ügyészség beismerés esetére.

Az elkövető 2013 év eleje és 2019 decembere között több megszakítással élettársi kapcsolatot tartott fenn az egyik nővel. Amikor együtt voltak, akkor rendszeres bántalmazással illetve fenyegetéssel arra kényszerítette a nőt, hogy itthon illetve Németországban prostitúciós tevékenységet végezzen. Az abból származó bevételt a férfi elvette a párjától. A nő többször is megpróbált végleg megszökni a férfitól, de az mindig felkutatta és visszakényszerítette magához. Végül 2019 decemberében sikerült elmenekülnie és feljelentést tennie.

Emellett az elkövető 2019 őszén az előzővel részben párhuzamosan újabb nővel is élettársi kapcsolatot létesített, aki beleegyezett abba, hogy prostitúciós tevékenységet fog folytatni. Az abból származó teljes bevételt szintén elvette a férfi ettől a nőtől is. Továbbá rendszeres bántalmazásokkal tartotta félelemben őt is,  aki emiatt sokáig nem mert megszökni tőle. Végül sikerült elszöknie és új élettársi kapcsolatot létesítenie, de az elkövető még ekkor is felkutatta és fenyegetődzve egy társa segítségével próbálta visszaszerezni, ám nem járt sikerrel.

Hasonló cikkünk  Folytatódott a Kirakat Tárlat Nagykőrösön

Ennél a sikertelen akciónál az elkövető segítőjeként eljárt férfinak az ügy harmadik sértettje panaszkodott először a rossz anyagi helyzetéről. Ezután a férfi felajánlotta, hogy segíti a nőt abban, hogy prostituáltként dolgozzon, ha az abból származó bevételeiből részesedést ad neki. A férfi összehozta a nőt az előző két nőt is futtató elkövetővel, aki utána felügyelte a nő munkáját. A közvetítő férfi a továbbiakban nem folyt bele a futtató és a nő viszonyába, de a felhajtói tevékenységéért a bevétel egy részére igényt tartott-

Később ezt a harmadik nőt is bántalmazta az elkövető, illetve megfenyegette, hogy összetöri a csontjait, ha nem végzi a munkáját. A nő végül úgy tudott kiszabadulni a lakásból, hogy azt mondta a férfinak, hogy meglátogatja a családját, majd ezt kihasználva, feljelentette az elkövetőt.  A 2019 decemberi feljelentések nyomán megindult nyomozás során az elkövetőt végül letartóztatták, így nem volt módja ismét visszakényszeríteni a nőket a korábbi helyzetükbe.

Hasonló cikkünk  Baján és Cegléden is a hidegben várják az oltást az idős emberek

Nisóczi elmondta még, hogy a férfi tagadta a kihallgatása során, hogy prostitúciós tevékenységre kényszerítette volna az élettársait. Ha az elkövető változtat az eddigi vallomásán, és mindent váddal, akkor 11 évig élvezheti a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét.